Profiterol la minut

de adasev12 in Dulciuri, 30 Sep 2010 | 5806 vizualizari

 

i-am zis la minut fiindca este varianta mea simpla care se preegateste f repede, fiindca sunt ingrediente semipreparate...pt situatii de urgenta!!!
am si o reteta mai complicata, cu toate ingredientele facute inc asa...dar aceasta altadata!

 

INGREDIENTE

  • 12 bigne-uri cumparate de la supermarket
  • 1 cutie crema de vanilie cu aroma de lamaie, cu preparare la rece
  • 200 frisca lichida
  • inghetata ( de data aceasta am avut alba, fior di latte)
  • sos de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol la minut:

se prepara crema la rece, cu lapte de la frigider, conform instructiunilor.( se paote folosi orice tip de crema doriti). eu am luat cu preparare la rece ca sa fie mai rapida.


frisca se bate bine. fiindca am avut inghetata alba, m-am gandit ca n-o sa dea bine sa fie cam totul alb, asa ca am luat frisca si am impartit-o in doua boluri. intr-unul am adaugat o lg de dulceata rosie ( eu am avut de coacaze rosii) si in celalalt am pus un kiwi zdrobit fff bine. le-am mai mixat putin sa se omogenizeze si mi-a rezultat un bol de frisca roz si unu spre verde...credeam ca o sa fie chiar verde, dar m-am inselat...oricum a fost improvizatie de moment.


sosul de ciocolata l-am facut dintr-o ciocolata topita cu 50 g margarina ( eu nu pun unt la sos de ciocolata ) si un paharel de lapte. dupa ce s-a racit s-a intarit destul de mult, asa ca am mai adaugat lapte cat sa se subtieze suficient pt a se prezenta ca un sos.


asamblarea am facut-o asa: in bol a pus intai frisca verzuie, apoi cate trei bigne-uri, apoi inghetata repartizata frumos peste bigne-uri si paoi frisca roz. deasupra sosul de ciocolata.


P.S. ma gandeam ca ar fi mers frumos sa pun si doua sticks-uri de la kinder bueno...dar cum n-aveam la indemana si trebuia sa o servesc...asta e! ramane pe data viitoare....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol la minut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

maria_claudia 1

30.09.2010, 16:53

Laly 1

02.10.2010, 00:52

Vreau si eu o portie

adasev12 1

02.10.2010, 12:11

ok Laly...cu placere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta cu branza