Profiteroles

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 4200 vizualizari

 

Le-aș servi în fiecare zi...

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 3 ouă;
  • 1 cană făină;
  • 1 cană apă;
  • 1/4 cană ulei de floarea soarelui;
  • sare.

Crema de patiserie

  • 500 mL lapte 3% grăsime,
  • 100 g unt;
  • 4-5 lg zahăr;
  • 2 ouă;
  • 2 lg amidon;
  • 2 fiole esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Glazură lichidă

  • 200 g ciocolată amăruie;
  • 50 g unt;
  • 2-3 lg lapte.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiteroles:


Se fierbe apa cu uleiul și un praf de sare.


După ce au dat în clocot, se iau de pe foc și se adaugă făina.


Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe.


După ce s-a răcit aluatul se adaugă ouăle, unul câte unul.


Se formează mici bile din aluat (cu mâna unsă cu ulei) și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, cu distanță între ele.


Mie mi-au ieșit 36 de bile, au încăput toate într-o tavă obișnuită de cuptor.


Se introduce tava în cuptorul bine încălzit, pentru aproximativ 30 minute, până când devin aurii.


Crema


Se amestecă ouăle ca pentru omletă cu zahăr, un praf de sare; se adaugă laptele și amidonul.


Amestecul obținut se pune pe foc sau la bain-marie, se amestecă continuu până când se îngroașă.


Se ia de pe foc, se adaugă untul și esența de vanilie.


Se lasă să se răcească.


Glazură


Se topește la microunde (sau bain-marie) ciocolata și 2-3 linguri de lapte.


Se adaugă untul și se amestecă bine.



După ce s-au copt bilele, se lasă la răcit și se taie pe jumătate.


Se umplu cu crema de vanilie după care „se inundă-n glazură”. :)



Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

În primele 15 minute, nu se deschide cuptorul, există riscul de a se lăsa.

2

Se servesc ca atare sau cu o cupă de înghețată de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiteroles" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Sim0na 1

21.01.2013, 11:33

imi ploua in guraaaa

diana_k 1

21.01.2013, 11:49

Alinutza80 1

22.01.2013, 14:39

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fudge de ciocolata cu alune