Prune uscate pentru masa festiva

de anisoara in Dulciuri, 5 Sep 2010 | 14602 vizualizari

 

Acest desert din prune uscate, umplute cu miez de nuca este prezent pe orice masa festiva , pentru ca este un desert traditional , venit din strabuni. Inainte ele se serveau la masa, presarate cu zahar pudra , acum se servesc acoperite cu crema din frischa batuta , crema din smantana sau crema de ciocolata. Se prepara prunele foarte repede, unica conditie pe care e necesar s-o indepliniti - sa alegeti si ca cumparati prunele de marime mare , putin dulcii si cu putin miros de fum.

 

INGREDIENTE

  • prune uscate 
  • miez de nuca
  • frisca
  • zahar pudra
  • vanilina
  • coniac
  • clatite 
  • visina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune uscate pentru masa festiva:

Prunele se spala bine si se pun intr-un vas adanc. Se toarna apa fierbinte peste ele . Ele se inmoaie max in 15-20 de minute. Dar e necesar, sa urmariti dupa ele- la fiecare 5 minute se scoate o pruna si se probeaza , daca s-a inmuiat bine si se poate scoate samburele din ea. Aici va rog atentie- daca prunele sunt prea uscate , atunci apa, e necesar sa fie foarte ferbinte . Daca pruinele sunt mai moi , atunci folositi apa calduta.


Dupa ce s-au inmuiat si s-au scos samburii , ele se stropesc cu 2 linguri de coniac la 0.5 kg de prune uscate. In acest timp , cat ele se inmoaie , se pooate usca pe tigaie sau in cuptorul incins si stins miezul de nuca. Se ia cate o pruna si se umple cu miez de nuca. Pe a treia poza de mai jos se vad mai bine , cum arata prunele umplute cu miez.


Mai jos sunt cateva poze de aranjare a acestul desert pentru masa festiva:


Poza n 2 Pe platou sunt aranjate prunele implute gramajoara, alaturi sunt clatite , umplute cu visina si invelite in foarma de sul, pe urma taiate in jumatate pe diagonala si aranjate in forma de evantai. Si clatitele si prunele sunt acoperite cu crema de frisca si presarate cu nuca de cocos. Acest platou este infrumusetat dintr-o floare facuta din fructe exotice.


poza n 3 si 4


In aceasta poza este aranjat pe conturul platoului clatitele umplute cu visina . Se ia cate o o foaie de clatita se pune un rand de visina si se infasoara in sul. Se procedeaza cu 3 clatite la fel. Dupa aceia, aceste 3 clatite se infasoara impreuna in a 4 clatita. Se foarmeaza un sul mare si gros, care la randul lui se taie in 3 parti. Toate bucatile se aranjaeaza pe conturul platoului si peurma in mijlocul lor se pune gramada prunele , umplute cu miez de nuca. Se toarna peste ele crema preparata din smantana batuta cu zahar si vanilina, sau crema de ciocolata topita amestecata cu unt si smantana. Se presara deasupra cu nuca faramitate si visina fara sambure. Nu am acoperit platoul cu crema , pentru ca sa vedeti mai bine aranjarea lui. La prima masa se servesc aperitivele si gustarile reci, dar daca acest platou este pe masa , atunci se manaca in primul rand.


poza n 5


Pe acest platou sunt aranjate mere umplute cu miez de nuca pisata si visina, amestecate cu zahar si coapte la cuptor, prasade sau pere coapte umplute cu coacaza rosie si coapte in cuptor, iar la mijlocul lor se pun gramajoara prunele cu miez, care au fost tavalite prin zahar pudra. Idei de aranjare sunt o multime , deoarece prunele sunt un desert deosebit si foarte gustos la o masa festiva.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune uscate pentru masa festiva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anisoara 1

06.09.2010, 21:47

Fetelor , v-am descris tot, sper sa le preparati si sa vedeti , ca e ceva deosebit la gust . Va cuprind pe toate si va doresc toate cele bune.

Laly 1

06.09.2010, 23:50

Ce interesanta reteta

adry88 1

23.05.2011, 11:19

ce delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si prune uscate