Pui crocant Godina

de Zamfira in Pui, 28 Feb 2016 | 6117 vizualizari

 

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

 

INGREDIENTE

  • bucăţi de pui – pulpe inferioare 3 buc. şi 1/2 piept de pui
  • fulgi de porumb
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă de muştar
  • boia picant sau praf de chilli
  • 1 linguriţă amestec ierburi – cimbru, busuioc, măgheran
  • 3 linguri praf de usturoi
  • sare, piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui crocant Godina:

Crestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte.

Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă bucăţile de carne.

Compoziţia pentru crustă

Amestecăm oul cu smântâna, muştarul, condimentele.

Măcinăm fulgii de porumb cu un robot de bucătărie. Nu tocaţi prea mărunt fulgii de porumb.Amestecăm praful de usturoi cu fulgii măcinaţi.

Punem bucăţile de carne în compoziţie şi apoi îi dăm prin fulgii de porumb.

Aşezam bucăţile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi le dăm în cuptorul încins. Reducem puterea focului la mediu şi le coacem 20-25 minute, după care le întoarcem şi le lăsăm până când sunt gata, aproximativ 20 minute.

Se pot servi cu legume proaspete sau diferite sosuri.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crocant Godina" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui crocant cu sos de lamaie