Pui crocant la cuptor

de Nadyne in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2016 | 1447 vizualizari

 

     Crispy sau pui crocant la cuptor... Bucatelele astea aurii sunt adorate de copii si sunt o varianta mult mai sanatoasa decat cele prajite in baie de ulei sau a celor de la fast-food-uri.

 

INGREDIENTE

  • 1kg piept de pui sau muschiulet de pui
  • 3 albusuri (puteti folosi si ouale intregi, eu prefer doar cu albus)
  • 1/2 cana faina integrala de grau (eu am folosit si de secara)
  • lapte
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • piper negru macinat, optional
  • un praf de sare
  • fulgi de porumb neindulciti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui crocant la cuptor:

Taiem fasii de pui, potrivit de groase.


Le asezam intr-un castron si le acoperim cu lapte, acoperim si apoi le lasam la frigider minim o ora.


Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem hartie de copt in tava pe care o vom folosi.


Intr-o farfurie adanca, amestecam faina cu condimentele, iar in alta batem albusurile spuma sau ouale cu furculita. In oua adaugam sarea, daca o folosim.


Maruntim fulgii de porumb la robot si ii punem si pe ei intr-un castronel.


Fasiile de pui, scurse de lapte, se trec prin faina condimentata, scuturand excesul, prin albus, apoi din nou prin faina si prin albus, iar la final prin fulgii de porumb maruntiti, apasand usor pentru a adera foarte bine.


Le asezam in tava si le introducem in cuptorul preincalzit, pentru 40-45 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crocant la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

25.10.2016, 20:06

Si eu tot la cuptor fac pui crispy si imi place enorm!

Bunica 1

25.10.2016, 22:13

anca_rm 1

26.10.2016, 13:55

la cuptor e cel mai bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci si carne de pui