Pui crocant la cuptor

de Nadyne in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2016 | 9111 vizualizari

 

     Crispy sau pui crocant la cuptor... Bucatelele astea aurii sunt adorate de copii si sunt o varianta mult mai sanatoasa decat cele prajite in baie de ulei sau a celor de la fast-food-uri.

 

INGREDIENTE

  • 1kg piept de pui sau muschiulet de pui
  • 3 albusuri (puteti folosi si ouale intregi, eu prefer doar cu albus)
  • 1/2 cana faina integrala de grau (eu am folosit si de secara)
  • lapte
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • piper negru macinat, optional
  • un praf de sare
  • fulgi de porumb neindulciti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui crocant la cuptor:

Taiem fasii de pui, potrivit de groase.

     Le asezam intr-un castron si le acoperim cu lapte, acoperim si apoi le lasam la frigider minim o ora.

     Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem hartie de copt in tava pe care o vom folosi.

    Intr-o farfurie adanca, amestecam faina cu condimentele, iar in alta batem albusurile spuma sau ouale cu furculita. In oua adaugam sarea, daca o folosim.

     Maruntim fulgii de porumb la robot si ii punem si pe ei intr-un castronel.

     Fasiile de pui, scurse de lapte, se trec prin faina condimentata, scuturand excesul, prin albus, apoi din nou prin faina si prin albus, iar la final prin fulgii de porumb maruntiti, apasand usor pentru a adera foarte bine.

     Le asezam in tava si le introducem in cuptorul preincalzit, pentru 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crocant la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

25.10.2016, 20:06

Si eu tot la cuptor fac pui crispy si imi place enorm!

Bunica 1

25.10.2016, 22:13

anca_rm 1

26.10.2016, 13:55

la cuptor e cel mai bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui