Pui cu bambus si legume aromate

de Sylvia in Pui, 25 Iun 2010 | 5546 vizualizari

 

Pentru ca a trecut ceva vreme de cand nu am facut mancare chinezeasca asa ca am incropit ceva rapid cu ce aveam prin casa.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • cateva bucati de pui (eu am pus aripioare si pulpa de pui ) ,
  • 100 grame de bambus,
  • un morcov taiat patrate,
  • o jumatate de dovlecel taiat patrate, 
  • 2 champinioane negre chinezesti,
  • o lingura ulei de masline ,
  • ghimbir,
  • o lingura de sos de soia,
  • o lingura de sos dulce acrisor,
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute,
  • sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bambus si legume aromate:

 Pregatim legumele si le taiem  patrate .  Punem  un wok la incins si  adaugam  uleiul la incins.Punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper si lasam sa se rumeneasca putin acoperite cu capac. Dupa cateva minute adaugam bambusul, ciupercile si morcovul, adaugam sosul de soia, ghimbirul si o canita de apa si lasam la foc mic.

  Dupa vreo 10 minute adaugam dovlecelul,  sosul dulce acrisor, pasta de ardei iute  si mai punem putin ghimbir pudra. Lasam cateva minute sa scada apa  si sa se faca dovlecelul, legumele trebuie sa fie al dente nu  trebuie sa fie prea facute.  Se serveste fierbinte cu orez sau paste de orez .

    A fost execelenta, aromata si lejera o explozie de culoare si arome asa cum este intotdeauna  bucataria chinezeasca .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu bambus si legume aromate-0
Pui cu bambus si legume aromate-1
Pui cu bambus si legume aromate-2
Pui cu bambus si legume aromate-3

COMENTARII (26)

Adinacarla

Adinacarla 1

27.06.2010, 00:50

Ce fain Sylvia ca ai asa vacanta frumoasa.
Si eu abia astept vacanta..nu e asa lunga ca si a ta dar e bine si atat..noi plecam pe 5 luna viitoare...
vacanta placuta inca o data...

maxion

maxion 1

12.03.2011, 23:35

unde ai gasit muguri de bambus? ca la marchet nu prea le gasestii

floryssunga

floryssunga 1

06.07.2013, 21:08

super.imi place ,si yo sunt mare amatoare de mancare chinezeasca.mie imi iese mai buna acasa decat la restaurant.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!