Pui cu ceapa caramelizata

de biancas76 in Mancaruri cu carne, 26 Iul 2010 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe inferioare (11 bucati am avut eu)
  • un sfert lingurita curcuma
  • 3 linguri Za`atar
  • condiment pentru saorma optional(eu am uitat sa pun)
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline + 3 linguri ulei masline
  • 4 cepe
  • 4 lipii
  • 4 lingurite muguri de pin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ceapa caramelizata:

Ceapa se taie rondele. Cele 3 linguri de ulei masline se pun intr-o tigaie tefal si se adauga ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper

si se da focul mic amastecand din cand in cand pana capata o culoare aurie. Va dura vreo 40 minute.


Intre timp se pregatesc pulpele. Luam condiment za`atar si punem peste pulpe, 50 ml ulei, usturoiul pisat, curcuma si masam bine sa intre condimentul in pulpe.

Pulpele astfel unse se pun la prajit in cuptor pentru 40 minute intr-o tigaie.




Cand sunt gata pulpele le scoatem afara si pregatim alte 2 tavi pe care punem hartie de copt si asezam lipiile peste care presaram ceapa caramelizata

si cate 3 bucati de pulpa plus sucul din tava peste ele, astfel lipia va absorbi acest suc.




Adaugam pe fiecare lipie cate o lingurita de muguri de pin si punem la cuptor pentru inca 10 minute.

Se servesc calde , lipiile au rolul de farfurie dar eu totusi am mai pus pe farfurie.





Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

epurasha2bb 1

26.07.2010, 15:50

foarte frumoasa reteta si prezentarea bianca!

biancas76 1

26.07.2010, 18:15

Epurasha multumesc

biancas76 1

26.07.2010, 18:16

Julie eu nu simt sa aiba vreun gust

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu legume