Pui cu ciuperci

de nacularisa in Pui, 13 Apr 2014 | 5012 vizualizari

 

Este absolut delicios!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui,
  • 2 conserve cu ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • 1 cescuta bulion,
  • sare,
  • piper,
  • boia de ardei dulce,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1/2 lgt busuioc uscat,
  • 1 lgt patrunjel uscat,
  • 4 lg ulei,
  • 1 lgt unt,
  • 4 lg vin alb,
  • 250 g cascaval Hochland
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci:

-spalam ciupercile si le taiem feliute

-ceapa o curatam si o tocam marunt

-intr-o tigaie punem 2 lg de ulei la incins

-punem ceapa la inabusit,apoi ciupercile

-le acoperim cu apa si lasam sa scada,la foc potrivit

-verificam daca sunt facute(sunt mai moi decat in conserva),dar nu lasam apa sa scada de tot.Daca nu sunt gata,mai adaugam apa si verificam cand sunt facute si sa  nu lasam sa scada apa de tot

-adaugam bulionul,vinul,sare(doar daca mai este necesar),piper(dupa gust) si busuiocul

-lasam ciupercile pe foc pana scade zeama de tot

-pieptul de pui il spalam,il taiem bucati ca pt snitele si il batem f putin cu ciocanul

-intr-un bol punem 2 lg de ulei,sare,piper,boia de ardei dulce,cateii de usturoi pisati si patrunjelul uscat

-dam puiul prin acest amestec,apoi il punem in dry cooker si il rumenim pe ambele parti

-ungem cu unt aceasta tigaie(dupa ce s-a rumenit puiul si am spalat-o),ori un vas termorezistent

-asezam bucatile de pui,deasupra amestecul de ciuperci,apoi cascaval ras mare

-punem 3-4 lg de apa in vas,apoi introducem in cuptor

-il lasam pana ce cascavalul se topeste si capata o nuanta aurie

-la final presaram patrunjel proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu mascarpone şi smântână