Pui cu legume la cuptor

de simona72 in Pui, 23 Sep 2013 | 15092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2copanele, 2 pulpe superioare, 2 aripi
  • 1 praz
  • 2 vinete albe
  • 1 gogosar
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii mari
  • sare si piper dupa gust
  • amestec de condimente: cimbru si boia
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura de oregano proaspat
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la cuptor:

Carnea de pui, spalata , curatata, stearsa cu prosoape de hartie se condimenteaza dupa gust su sare, piper, cimbru si boia. Se da carnea la frigider pt 30 minute.Dupa ce carnea a stat la frigider pt a-si lua din arome se prajeste intr-o cratita in putin ulei de masline.

Se aseaza carnea prajita intr-un vas termorezistent. Prazul se curata, se spala, se taie pe lungime pt al spala si printre straturile de frunze, se taie rondele. Se prajeste in cratita in care am prajit bucatile de pui, se mai adauga 1-2 linguri ulei de masline, dupa ce s-a calit prazul se adauga usturoiul, ardeiul si gogosarul taiate julien si se calesc legumele 3-4 minute pana se inmoaie. Se adauga peste carnea din vas.rosiile curatate de coaja, se taie cuburi si se pun in vas impreuna cu patrunjelul tocat marunt si oregano. In aceeasi cratita se pun 2 linguri ulei de masline si se prajesc la foc iute vinetele curatate, taiate cuburi si pudrate cu sare. Se adauga si ele in vasul termorezistent, se pune capacul de la vas, se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Se scoate vasul si se amesteca usor legumele cu carnea, se acopera din nou si se mai da la cuptor pt 30-40 minute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor