Pui cu legume la cuptor

de Lia_ in Pui, 19 Mar 2014 | 4568 vizualizari

 

O varianta de pui la cuptor cu legume, mai dietetica, inspirata din bucataria araba. Se mananca insotita de o garnitura din orez basmati fiert la abur si salata asortata taiata cubulete mici. Este o varianta mai dietetica de preparare, carnea nefiind prajita ci doar coapta la cuptor. Eu am indepartat si pielea.

 

INGREDIENTE

  • pulpe pui+ 1/2 piept de pui cu os (sau 1 pui intreg portionat)
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1 lingurita rasa piper
  • 1 lingurita cu varf sare
  • 5 catei usturoi
  • In plus:
  • 1 ceapa mare (am pus rosie)
  • 1 morcov potrivit
  • 1 conserva cu rosii tocate, in bulion 450g
  • 4 rosii
  • 1 lingura bulion desfacut intr-o cana de supa (sau apa+cub de legume homemade)
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 120 g masline fara samburi
  • 1/3 lingurita chilli
  • piper, eventual sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la cuptor:

Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim).


1. Intr-un castron incapator, amesteci ceapa verde taiata mic impreuna cu uleiul si condimentele precizate.


2. Speli cu apa rece carnea, o scurgi bine de apa. Dai in doua pulpele de pui. Eu indepartez pielea de obicei. Le-am crestat cam 1 cm adancime in partile carnoase ca sa patrunda aromele.


3. Imbraci cu amestecul condimentat fiecare bucata, o freci bine ca sa patrunda in crestaturi si ceapa verde si le asezi in vasul de aragaz una langa alta.


4. Dai in doua cateii de usturoi si impanezi carnea in crestaturi.


5. Dai drumul la cuptor la 220 grade si lasi in asteptare.


6. Taie ceapa in doua, si apoi transversal, solzi. O imprastii peste carne.


7. Taie morcovul fie rondele, fie baghetute asa cum am procedat eu.


8. Decojesti rosiile si le tai cubulete mici. Le adaugi in tava impreuna cu rosiile continute de conserva. Pentru mai mult sos, mai adaugi o lingura de pasta de rosii dezlegata intr-o cana de supa sau apa (caz in care adaugi un cub concentrat de legume homemade ). Eu n-am pus pentru ca nu permitea capacitatea vasului dar ar fi trebuit mai mult sos.


9. Presari cu chilli si piper. Sare adaugi doar daca supa sau cuburile din legume n-au fost sarate. Scuturi tava ca sa intrepatrunda rosiile printre bucatile de carne.


10. Toci marunt patrunjelul si il presari pe deasupra.


11. Pui capacul la tava. Daca nu ai, etanseaza cu folie din aluminiu si coci la cuptor pentru 30 de minute, la 220grade.


12. Scoti tava, ridici capacul neaparat cu manusi de protectie la vase fierbinti pentru ca te poate arde aburul care navaleste cand ridici capacul.


13. Ridici la suprafata bucatile de carne si le intorci, legumele ramanand ca un pat.


14. Scufunzi maslinele in sos printre bucatile de carne. Scuturi cu grija de 2-3 ori tava ca sa se aseze continutul.


15. Introduci la cuptor tava fara capac, pentru inca vreo 30-40 de minute, pana se rumeneste carnea si se ridica un pic de gasime la suprafata. La mine este putina grasime pentru ca am scos pielea.


Se mananca alaturi de orez basmati preparat la abur.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Pentru o varianta mai dietetica indepartati pielea de la carne.

2

Cine doreste, poate sa adauce o cescuta ca de cafea, cu vin.

3

Daca doriti, puteti praji putin carnea inainte in tigaie, dupa ce ati condimentat-o in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

babi5 1

20.03.2014, 14:38

Irina 1

20.03.2014, 16:38

ce-mi plac mancarurile astea!

Lia_ 1

21.03.2014, 18:09

multumesc
am cateva zile de foc ...ieri si azi pana acum n-am mai intrat pe net

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu rosii si cascaval la cuptor