Pui cu legume la wok

de Julia_Snow in Pui, 11 Mar 2014 | 8553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui
  • Ciuperci
  • Ardei gras (verde si rosu)
  • Morcov
  • muguri de bambus
  • praz, usturoi
  • condimente chinezesti, sare
  • sos de soia si sos de stridii
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la wok:

Se spala pieptul de pui,  legumele se curata (dupa caz), spala si totul se taie fasii. Mai putin prazul si usturoiul care se taie rondele.Mugurii de bambus se scot din borcan si se clatesc bine cu apa rece.

Se incinge wokul cu doua linguri de ulei si se rumenesc bucatile de piept de pui presarate cu putina sare, cateva minute. Se scot, si in uleiul ramas (daca e nevoie se mai adauga putin) se pun usturoiul si mai apoi prazul. Totul se face la foc iute, amestecand intruna. Urmeaza ciupercile, ardeiul gras, morcovul si mugurii de bambus.Intre ele lasam o pauza de cateva minute si presaram si putina sare (nu prea multa pentru ca sosul de soia este destul de sarat).

Dupa ce s-au patruns suficient legumele (ele trebuie sa ramana tousi crocante)se adauga si pieptul de pui prajit, condimentele chinezesti (care chiar asa se numesc, condimente China), sos de soia si sos de stridii , dupa gust. Se mai lasa 2-3 min.

Se servesc langa o portie de orez.Eu am ales orezul integral.

Pofta buna!:)

TIPS-URI

1

Mie nu mi-au prea placut mugurii de bambus de la borcan.Nu stiu daca o fi fost de vina marca respectiva, sau in general asa sunt mugurii de bambus de la borcan. De fiecare data cand mananc la restaurant, mancarea cu muguri de bambus e extraordinara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la wok" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu dovlecel la tigaie