Pui cu legume la wok

de Julia_Snow in Pui, 11 Mar 2014 | 3839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui
  • Ciuperci
  • Ardei gras (verde si rosu)
  • Morcov
  • muguri de bambus
  • praz, usturoi
  • condimente chinezesti, sare
  • sos de soia si sos de stridii
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la wok:

Se spala pieptul de pui, legumele se curata (dupa caz), spala si totul se taie fasii. Mai putin prazul si usturoiul care se taie rondele.Mugurii de bambus se scot din borcan si se clatesc bine cu apa rece.


Se incinge wokul cu doua linguri de ulei si se rumenesc bucatile de piept de pui presarate cu putina sare, cateva minute. Se scot, si in uleiul ramas (daca e nevoie se mai adauga putin) se pun usturoiul si mai apoi prazul. Totul se face la foc iute, amestecand intruna. Urmeaza ciupercile, ardeiul gras, morcovul si mugurii de bambus.Intre ele lasam o pauza de cateva minute si presaram si putina sare (nu prea multa pentru ca sosul de soia este destul de sarat).


Dupa ce s-au patruns suficient legumele (ele trebuie sa ramana tousi crocante)se adauga si pieptul de pui prajit, condimentele chinezesti (care chiar asa se numesc, condimente China), sos de soia si sos de stridii , dupa gust. Se mai lasa 2-3 min.


Se servesc langa o portie de orez.Eu am ales orezul integral.


Pofta buna!:)

 

TIPS-URI

1

Mie nu mi-au prea placut mugurii de bambus de la borcan.Nu stiu daca o fi fost de vina marca respectiva, sau in general asa sunt mugurii de bambus de la borcan. De fiecare data cand mananc la restaurant, mancarea cu muguri de bambus e extraordinara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la wok" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Julia_Snow 1

12.03.2014, 12:03

Va multumesc! pentru toti!

Rocsi 1

12.03.2014, 20:48

Bun, bun

Julia_Snow 1

13.03.2014, 08:27

Multumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor