Pui cu legume - mancare chinezeasca

de Bia27 in Pui, 16 Mar 2013 | 8617 vizualizari

 

De ceva vreme tot am avut intentia sa gatesc ceva cu tenta asiatica,avand in vedere ca mancam destul de des la restaurante cu specific,asa ca,m-am hotarat intr-un final sa bucataresc si acasa o mancarica care sa se apropie cat de cat de gustul atat de mult apreciat!
Din pacate eu nu am gasit bambus si nici ciuperci chinezesti sau proaspete,dar data viitoare reteta sigur va fi imbunatatita cu cel putin aceste doua aspecte :).

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept pui
  • 1 conserva ciuperci(sau ciuperci chinezesti, ciuperci proaspete)
  • 1 conserva bambus
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 feliuta telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 bucatele usturoi
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia ardei iute
  • 3 linguri sos soia
  • 1 lingurita ghimbir
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume - mancare chinezeasca:

Taiem pieptul de pui cubulete,dupa care trecem la legume.Maruntim ceapa,taiem ardeiul si morcovul cubulete,iar telina o dam pe razatoarea mica.Punem la calit toate legumele ,iar dupa vreo 3-4 min,adaugam si cubuletele de piept de pui.Le calim inca vreo 3-4 min,dupa care punem ciupercile si bambusul,apoi completam cu apa pana la nivelul carnitei si legumelor.In timpul fierberii adaugam lingurita de boia dulce si jumatatea de boia iute.

Cand carnita e fiarta,adaugam lingurile de sos soia si lingurita de ghimbir,iar dupa gust completam cu sare si piper.Adaugam si usturoiul pisat si mancarica e gata.Servim cu orez fiert sau taitei de orez!!

Pofta buna!!:)

TIPS-URI

1

Eu as recomanda ciupercile chinezesti(urechi de lemn) sau ciupercile proaspete,dau un gust deosebit mancarii.

2

Daca folositi ciuperci chinezesti deshidratate,acestea vor trebui tinute 15-20 min in apa calduta pt a se rehidrata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume - mancare chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ananas