Pui cu legume si cuscus

de Sylvia in Pui, 12 Mar 2011 | 9499 vizualizari

 

Cu dedicatie speciala pentru Medi, careia i-am promis ca voi posta aceasta reteta in noaptea asta :) v a prezint o reteta din bucataria Algeriana, pe care o cunosc destul de putin dar pe care o descopar cu drag, este plina de culoare si arome si in acelasi timp foarte lejera. Am invatat de la o buna prietena algerianca prepararea traditionala a cuscusului, inmuiat in apa cu arome de legume si frecat apoi cu palmele udate cu ulei de masline, ia o aroma aparte si ii da o textura pufoasa. Prepararea cu adevarat traditionala implica si fieberea lui intr-un vas special cu doua compartimente, jos se prepara legumele si carnea iar sus intr-un fel de sita in aburii de acestea se fierbe cuscus-ul, inca nu am acest vas dar intentionez sa il achizitionez si o sa vi-l prezint.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de piept de pui taiat fasii,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • condimente pentru cuscus ( contin curcuma, chimen, piper, ghimbir, coriandru) ,
  • legume asortate in functie de preferinte ( eu am pus o ceapa verde taiata rondele, ardei colorat, un dovlecel zucchini, o lingura de mazare boabe, morcov),
  • un catel de usturoi,
  • chimen.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si cuscus:

Preparare: intr-un vas mai adanc ( o tigaie gen wok am folosit eu ) pune o lingura de ulei de masline si adaugam carnea de pui si condimentele.  Se adauga apoi legumele, usturoiul curatat de germenele intern si tocat marunt  si o canita de apa.   Am mai adaugat un fir de condimente .

 Si putin chimen macinat, eu am un chimen algerian care are o aroma usor diferita fata de chimenul din Romania si o culoare usor portocalie, daca il gasiti pe undeva cumparati-l negresit pentru ca este minunat.

  Lasam sa fiarba la foc mic 10-12 minute si ne ocupam intre timp de cuscus. Se fierbe apa cu fond de legume si atunci cand clocoteste se toarna peste cuscus. Eu am pus aproximativ 100 de grame de cuscus, mereu fac prea mult pentru ca se umfla foarte tare . Personal prefer cuscus-ul cu bob mediu ca marime .

 Lasam cuscus-ul in apa clocotita 3-5  minute, acoperit cu un capac apoi il amestecam bine si daca nu este inca moale atunci cand il gustam mai punem putina apa si il mai lasam 2-3 minute.Dupa ce este facut punem putin ulei de masline in palme si frecam bine cuscus-ul pana devine pufos si sfaramicios. Din pacate al meu se pare ca nu a fost de cea mai buna calitate, dupa ce am preparat doua ture si am vazut ca rezultatul e acelasi.. departe de un cuscus perfect care trebuie sa fie complet separat , m-am lasat pagubasa si l-am mancat asa .  Intre timp se terminase si carnea si legumele asa ca am servit masa. Se aseaza un strat de carne si legume si in mijloc se pune cuscus-ul, eu am pus 2 linguri, am fost mai zgarcita .

  Este o mancare lejera dar plina de arome si texturi pe care sper sa o degustati o data si sa va indragostiti de ea….ca si mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si cuscus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sylvia 1

14.03.2011, 20:53

Miehaela, am vazut reteta de care vb e tare interesanta imi place

Sylvia 1

14.03.2011, 20:54

Ianculubita abia astept sa testati reteta sper sa va placa .

Sylvia 1

14.03.2011, 20:54

Multumesc mult de laude si de aprecieri fetelor tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu cascaval afumat si sos tzatziky