Musaca de cartofi cu piept de pui

de RoXx in Pui, 23 Oct 2013 | 5468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi
  • 700 gr. piept de pui (tocat)
  • 2 cepe
  • rosii in bulion 400 gr.
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa

Pentru sosul alb :

  • 50 gr. unt
  • 200 ml. smantana
  • 100 ml. lapte
  • 150 gr. cascaval
  • 2 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu piept de pui:

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Cand sunt gata,se lasa la racit apoi se curata de coaja si se taie felii de 1 cm . Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o catita incinsa in prealabil cu 2-3 linguri de ulei.Se lasa cateva minute ,apoi se adauga pieptul de pui tocat , apa si rosiile in bulion . Se asezoneaza si se lasa la foc mic pana scade apa.Dupa ce s-a racit compozitia putin ,se amesteca cu ouale batute si patrunjelul tocat marunt.


Prepararea sosului alb : Intr-o tigaie incinsa se pune untul si cele doua linguri de faina si se amesteca bine pana se omogeizeaza . Peste,se toarna laptele amestecand incet pentru a nu se forma cocoloase.Se adauga smantana,se asezoneaza si se lasa la foc mic pana se omogenizeaza.


Intr-o cratita/tava unsa cu ulei,se pune un strat de felii de cartofi iar peste se toarna compozitia de carne.Se completeaza cu al doilea strat de cartofi felii,peste care se pune sosul alb si cascavalul ras.


Se introduce la cuptor cca. 30 de minute pana se rumeneste .


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RoXx 1

24.10.2013, 10:48

Ligia Bxl 1

26.10.2013, 19:30

imi place musacaua

RoXx 1

26.10.2013, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de pui