Pui cu legume si orez basmati

de simona72 in Pui, 17 Sep 2013 | 14071 vizualizari

 

V-am mai spus eu cat de mult imi place orezul basmati...de data asta ca si garnitura la carnitza de pui cu legume, trase la tigaie si usor picante...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras
  • 150 gr ciuperci champinion
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 lingurita sos Piri Piri
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr orez basmati (1 cana)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si orez basmati:

Pieptul de pui se spala,se usuca cu prosoape de bucatarie, se taie feliute, se condimenteaza cu sare si piper, se stopeste cu putin ulei de masline si se amesteca bine toate ingredientele. Se da la frigider pt 10-15 minute. Se trage la tigaie in putin ulei de masline, la foc iute. Se adauga sos de soia si se continua prajirea la foc iute. Se adauga ardeiul gras taiat feliute aproximativ la fel, ciupercile si se lasa tot la foc iute. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si sos iute Piri Piri(sau orice sos iute aveti). Cand este gata se adauga la final patrunjel proaspat.  O cana de orez basmatii se pune peste 2 cani si jumatate cu apa si sare. Se lasa sa fiarba 12 minute, bobul sa nu fie zdrobit. Se strecoara daca apa a fost prea multa si se serveste impreuna cu carnea de pui si legume.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Dya Daniela Andrei 1

17.09.2013, 21:58

De mult nu am mai mancat orez! Tare fain!

Rocsi 1

17.09.2013, 22:22

Mmm cred ca vin la masa ca ai ceva bun aici

mena29 1

18.09.2013, 13:48

Ce-mi place ce-i aici!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor