Pui cu mamaliguta

de botcrina in Pui, 30 Ian 2015 | 2879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 300 g malai
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura boia dulce
  • 500 ml apa
  • 100 ml bulion
  • 2 foi de dafin
  • o crenguta de cimbru uscat
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mamaliguta:

Curatam morcovul si ceapa, le spalam apoi le taiem cubulete.

Spalam carnea si o taiem in doua sau in trei, depinde de marimea pulpelor.

Incingem uleiul intr-o cratita, sotam legumele, adaugam sare, piper dupa gust, 1 lingura boia dulce, apoi carnea, frunzele de dafin si crenguta de cimbru.

Stingem totul cu 100 ml apa si 100 ml bulion.

Lasam sa fiarba toate ingredientele, pana este patrunsa bine carnea.

Punem restul de apa la fiert pentru mamaliguta. Cand fierbe apa adaugam o lingura sare si malaiul. Mestecam pana obtinem o mamaliguta potrivita ca si consistenta.

La final pe o farfurie montam mamaliga cu carnea, legumele si sosul obtinut.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cand s-a gatit carnea, scoatem crenguta de cimbru si foile de dafin, acestea fiind folosite pentru a da aroma preparatului;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

30.01.2015, 21:22

Yamiiii

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:10

Bun -bun !!! Mamaliguta am si eu in meniu !!!

botcrina 1

04.02.2015, 11:43

Multumesc tuturor pentru apreciere!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la tigaie