Pui cu mango

de Bucataras in Pui, 4 Apr 2009 | 12693 vizualizari

 

“Pui cu mango (buuuun, dulce, acrisor si picant) cu orez simplu, gatit de o pustoaica simpatica de 18 ani (eu adica :P)”, ne-a scris Iulia …

 

INGREDIENTE

  • piept de pui taiat cubulete
  • 1 mango copt
  • jumatate de ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • ketchup/sos de rosii
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pudra de curry
Portii: -1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mango:

Incingem o tigaie cu trei linguri de ulei de masline, punem ceapa taiata si amestecam incontinuu, pe foc mediu spre mare, pana cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, dupa care punem ardeiul gras taiat, apoi pieptul de pui si amestecam ca sa se rumeneasca puiul pe toate partile (nu trebuie sa fie patruns).

(Intre timp va sfatuiesc sa puneti orezul la fiert, ca sa se faca odata cu puiul sau inaintea lui.)

Dupa ce puiul se rumeneste punem cubuletele de mango, peste care adaugam aprox. 200ml apa (in reteta originala se vorbea de supa de pui, deci puneti ce aveti la indemana, si apa merge foarte bine), 2-3 linguri de ketchup sau sos de rosii, o lingurita de sos de soia, sarea, piperul si pudra de curry, amestecam toate, dam focul mai mic si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc mediu cam 25 min, amestecand din cand in cand; va veti da seama ca e gata atunci cand sosul scade aproape de tot.

Se serveste cu orezul alb; arata bine, are un gust foarte bun, e destul de light si usor de facut. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mango" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui crocant la cuptor, cu legume fierte la abur