Pui cu mango

de Bucataras in Pui, 4 Apr 2009 | 6202 vizualizari

 

“Pui cu mango (buuuun, dulce, acrisor si picant) cu orez simplu, gatit de o pustoaica simpatica de 18 ani (eu adica :P)”, ne-a scris Iulia …

 

INGREDIENTE

  • piept de pui taiat cubulete
  • 1 mango copt
  • jumatate de ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • ketchup/sos de rosii
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pudra de curry
Portii: -1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mango:

Incingem o tigaie cu trei linguri de ulei de masline, punem ceapa taiata si amestecam incontinuu, pe foc mediu spre mare, pana cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, dupa care punem ardeiul gras taiat, apoi pieptul de pui si amestecam ca sa se rumeneasca puiul pe toate partile (nu trebuie sa fie patruns).


(Intre timp va sfatuiesc sa puneti orezul la fiert, ca sa se faca odata cu puiul sau inaintea lui.)


Dupa ce puiul se rumeneste punem cubuletele de mango, peste care adaugam aprox. 200ml apa (in reteta originala se vorbea de supa de pui, deci puneti ce aveti la indemana, si apa merge foarte bine), 2-3 linguri de ketchup sau sos de rosii, o lingurita de sos de soia, sarea, piperul si pudra de curry, amestecam toate, dam focul mai mic si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc mediu cam 25 min, amestecand din cand in cand; va veti da seama ca e gata atunci cand sosul scade aproape de tot.


Se serveste cu orezul alb; arata bine, are un gust foarte bun, e destul de light si usor de facut. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mango" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Bucataras 1

07.01.2009, 21:39

In week-end il incerc si eu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui umplut servit cu legume