Pui cu mazare si menta

de Brindusa in Pui, 28 Feb 2011 | 2113 vizualizari

 

Astept primavara. Am obosit sa indur iarna, zapada, frigul, bocancii... M-am gandit ca niste mazare verde ar fi tocmai buna ca sa aduca un damf de primavara. De data asta am facut ceva mai deosebit: Am pus niste menta. Ii multumesc lui Mary pentru aceasta idee.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui, taiat cuburi mai mari
  • 500 g mazare verde, congelata
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 1 lingurita menta uscata sau 2 lingurite menta proaspata
  • 200 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mazare si menta:

  • Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile.
  • Adauga ceapa, Amesteca
  • Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa.
  • Adauga mazarea congelata si amesteca putin
  • Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune la sfarsit) si apa. Pune capacul si fierbe la foc mic 15 minute.
  • Adauga vinul si mai fierbe 5 minute. Daca folosesti menta proaspata, pune-o acum
  • Potriveste de sare si piper.
  • Serveste mancarea calda, cu salata de castraveti in saramura.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mazare si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pui cu mazare si menta-0
Pui cu mazare si menta-1
Pui cu mazare si menta-2

COMENTARII (7)

LUK

LUK 1

28.02.2011, 23:07

divainbucatarie

divainbucatarie 1

01.03.2011, 08:44

Lau

Lau 1

01.03.2011, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05