Pui cu mere si portocale

de mirela0911 in Pui, 6 Feb 2011 | 9161 vizualizari

 

In nici o jumatate de ora a fost gata...... de mancat, bineinteles.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui 
  • 2 mere
  • 2 portocale
  • 2 linguri miere
  • putin ulei
  • sare, piper
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mere si portocale:

Se spala puiul (intreg, eu am luat pui grill), se condimenteaza bine cu sare, piper si oregano in interior si in exterior. Se unge cu miere si putin ulei, se umple cu feliile de la un mar si o portocala.

Se pune intr-un vas termorezistent uns, se toarna o cana cu apa, se acopera cu folie de aluminiu, se fac cateva gauri la folie si se da la cuptor. Dupa aproximativ 40 min (l-am verificat cu furculita sa intre bine in ea) se scoate folia si se mai lasa in cuptor pana se rumeneste si se mai stropeste cu sosul din vas din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit se scoate pe un platou, se orneaza cu restul de mar si portocala si se serveste cu incredere. Eu am facut cartofi piure.

Reteta am preluat-o dintr-o revista.

TIPS-URI

1

Timpul de coacere poate varia in functie de marimea puiului. Al meu a avut 1.6kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mere si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
piept de pui cu sos de soia si legume chinezesti