Pui cu orez

de UrsanMihaela in Pui, 21 Ian 2018 | 2488 vizualizari

 

Aveam ulei de cocos si doream sa pregatesc ceva bun cu el. Am rasfoit cateva retete si am ales aceata reteta si nu am regretat. A iesit un preparat foarte bun.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui :
  • 1 buc. piept de pui, feliat subtire
  • 1 buc. ceapa verde
  • 1/2 lingurita de pasta curry rosie
  • 3 ligurite ulei de cocos (solid)
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1/2 frunza de kaffir-lime
  • 2-3 frunze de tarhon verde
  • Pentru marinata :
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru orez :
  • 250 gr orez
  • 500 ml apa
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 catei de usturoi

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez:

  Marinarea puiului :


    Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza.
    Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora.

Gatirea puiului:

   Punem uleiul de cocos intr-o tigaie tip wok si amestecam usor cu o lingura de lemn pe foc mediu, pana se topeste.
    Adaugam bucatile de pui si tot lichidul folosit la macerat, ceapa verde taiata rondele si ghimbirul taiat marunt. Am acoperit cu capac si din timp in timp am amestecat in wok si am intors bucatile de pui astfel incat sa se partunda carnea.    

   Dupa ce puiul e patruns aproape complet, adaugam bucatile de kaffir-lime, pasta de curry rosie si frunzele de tarhon verde.
    Micsoram focul si mai lasam cateva minute ca sa poata sa se intrepatrunda mirosurile intre ele.

Gatirea orezului :
      Punem intr-o cratita antiaderenta apa si sarea pe foc domol.

   Cand apa incepe sa fiarba, adaugam orezul spalat impreuna cu usturoiul taiat marunt si acoperim vasul.
   Avem grija ca sa nu punem capacul inchis ermetic ca sa nu dea orezul pe foc.

   Amestecam usor din timp in timp si cand orezul e fiert, oprim focul.

Rezultatul a fost foarte apreciat de meseni.

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte incantata de uleiul de cocos , a dat o savoare deosebita puiului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tikka Masala