Pui cu orez si legume la cuptor

de Catalina L in Pui, 2 Apr 2017 | 1829 vizualizari

 


Un fel de mancare usor de preparat, familial si delicios. O reteta universala pe care fiecare o adapteaza dupa traditia de familie, dupa obişnuinţă şi de ce nu dupa pofta fiecăruia. Zeama de casa ofera orezului un gust uimitor, o încântare pentru papilele gustative.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/pui-cu-orez-si-legume-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui sau 3 pulpe intregi
  • 400 g de orez
  • 1 ceapa
  • 4 cuisoare
  • 2 morcovi mari
  • 2 catei de usturoi
  • ½ ardei rosu
  • 200 g de mazare (proaspata si apoi congelata)
  • cimbru
  • dafin
  • 1 Kub de pui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez si legume la cuptor:

Se curata si se spala legumele. Infigeţi cuişoarele in ceapa.


Taiati morcovii in lungime, in bastonase.


Puneti carnea la fiert, intr-o oala cu ceapa, morcovii, cimbrul si foaia de dafin.


Acoperiti cu apa si adaugati cubul de pui si piper.


Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba la foc potrivit, timp de 30 minute. Curatati de spuma, in mod regulat.


Luati de pe foc, scoateti si puneti deoparte carnea si morcovii. Filtrati bine zeama de 2 ori, pentru a indeparta impuritatile si grasimea.


Intr-o cratita adanca pentru cuptor, incalziti pe foc, uleiul si prajiti usturoiul tocat fin.


Adaugati mazarea decongelata sau proaspata si ardeiul rosu taiat bucatele.


Puneti orezul si reveniti 10 minute, pana cand orezul devine lucios-translucid.


Asezati deasupra carnea si morcovii si turnati cel putin 1,2 l de zeama (volumul orezului de 3 ori). Puneti in cuptorul incins, la 200 °C, timp de 20 -30 de minute. Verificati daca orezul este gatit si adaugati zeama eventual.


Serviti fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez si legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

03.04.2017, 15:07

Delicios!

dantes 1

03.04.2017, 17:14

Super!

Rocsi 1

03.04.2017, 19:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână