Pui cu rozmarin și măsline

de Pur_si_simplu_papa_bun in Pui, 21 Oct 2011 | 6493 vizualizari

 

Rețeta aceasta de inspirație italiană este foarte simplă și rapid de făcut, fiind ideală pentru o cină ușoară și delicioasă. Merită încercată!

 

INGREDIENTE

  • • pulpe de pui (eu am folosit 2 pulpe și un piept de pui înjumătățit)
  • • 2 cepe mici
  • • un ardei roșu și unul verde
  • • 2 căței de usturoi
  • • 3 roșii coapte
  • • 50 ml vin roșu
  • • 2 ramuri de rozmarin
  • • o mână de măsline negre fără sâmburi
  • • o cană de bulion
  • • ulei de măsline, sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu rozmarin și măsline:

Pulpele și pieptul de pui le-am spălat și le-am șters cu un prosop curat, le-am piperat, apoi am presărat puțină făină peste ele.

Uleiul de măsline se încălzește într-o tigaie antiaderentă, în care se călesc bucățile de pui până se rumenesc. Am presărat câteva frunze de rozmarin, apoi le-am scos pe o farfurie și se păstrază la cald.

În același ulei am călit cepele, usturoiul și ardeii tăiați mărunt până se înmoaie, apoi  am adăugat vinul, roșiile tocat, bulionul și le-am lăsat să fiarbă câteva minute.

Între timp bucățile de pui le-am așezat într-un vas ceramic, peste care am turnat sosul de legume și l-am dat la cuptor pentru aproximativ o oră, până carnea de pui devine fragedă.

La final am adăugat măslinele și restul de rozmarin. Cred că nu mai este nevoie să vă descriu ce mâncare delicioasă a ieșit, numai bună pentru o cină alături de un pahar de vin.

Să aveți poftă bună!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rozmarin și măsline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Criss 1

10.11.2011, 09:59

Delicios! Prezentare de nota 10!

deliciousflavours 1

15.12.2011, 09:26

hellooo, am incercat si eu reteta ta , este fffff fffff bunaaaaa!
mersiii, te pup!

Pur_si_simplu_papa_bun 1

19.12.2011, 22:45

Ma bucur ca ti-a placut! Te pup si eu si Sarbatori fericite!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui