Pui cu smantana la tigaie

de laura_n in Pui, 2 Oct 2012 | 16537 vizualizari

 

Din seria favoritelor, best of the best pui mancat vreodata. Nu a fost depasit inca :)) este demential.
Este vorba despre puiul manastiresc al Gabitzei!
chiar este demential si cred ca weekendul asta mai prestez o serie ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui transat, spalat si epilat
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • un cub de unt
  • 100 ml vin alb (dulce)
  • o capatana usturoi
  • doua cepe
  • doua oua
  • 300 ml smantana grasa
  • sare
  • patrunjel verde
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana la tigaie:

Spalam si transam puiul. Il condimentam bine cu de toate si il dam deoparte. Spalam ciupercile. Le lasam la scurs.

Spalam patrunjelul si il tocam. Curatam usturoiul si il pisam, curatam ceapa si o taiem julien. 

Intr-o tigaie mare (mie nu imi ajungea una mai mica:P), punem untul la incins si rumenim bucatile de pui. Dupa ce s-au rumenit, adaugam doua cani cu apa si lasam sa fiarba innabusit vreo jumatate de ora.

In alta tigaie, calim ceapa taiata si dupa ce s-a rumenit, adaugam ciupecile taiate si lasam sa se faca vreo cateva minute, pana se inmoaie si se rumenesc si ele. Apoi, adaugam vinul si mai lasam pe foc cateva minute. 

Peste puiul inabusit, punem sosul de ceapa cu ciuperci, usturoiul pisat si mai condimentam.  Cu mine, niciodata nu e suficient, asa ca mai pun si sare si piper. Batem ouale cu smantana si le turnam peste pui. Lasam sa fiarba toata nebunia asta inca vreo cateva minute, presaram patrunjel verde. 

Facem rapid o mamaliguta si papam cel mai bun pui mancat vreodata!

TIPS-URI

1

duce la dependenta :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana