Pui cu smantana la tigaie

de laura_n in Pui, 2 Oct 2012 | 8897 vizualizari

 

Din seria favoritelor, best of the best pui mancat vreodata. Nu a fost depasit inca :)) este demential.
Este vorba despre puiul manastiresc al Gabitzei!
chiar este demential si cred ca weekendul asta mai prestez o serie ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui transat, spalat si epilat
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • un cub de unt
  • 100 ml vin alb (dulce)
  • o capatana usturoi
  • doua cepe
  • doua oua
  • 300 ml smantana grasa
  • sare
  • patrunjel verde
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana la tigaie:

Spalam si transam puiul. Il condimentam bine cu de toate si il dam deoparte. Spalam ciupercile. Le lasam la scurs.


Spalam patrunjelul si il tocam. Curatam usturoiul si il pisam, curatam ceapa si o taiem julien.


Intr-o tigaie mare (mie nu imi ajungea una mai mica:P), punem untul la incins si rumenim bucatile de pui. Dupa ce s-au rumenit, adaugam doua cani cu apa si lasam sa fiarba innabusit vreo jumatate de ora.


In alta tigaie, calim ceapa taiata si dupa ce s-a rumenit, adaugam ciupecile taiate si lasam sa se faca vreo cateva minute, pana se inmoaie si se rumenesc si ele. Apoi, adaugam vinul si mai lasam pe foc cateva minute.


Peste puiul inabusit, punem sosul de ceapa cu ciuperci, usturoiul pisat si mai condimentam. Cu mine, niciodata nu e suficient, asa ca mai pun si sare si piper. Batem ouale cu smantana si le turnam peste pui. Lasam sa fiarba toata nebunia asta inca vreo cateva minute, presaram patrunjel verde.


Facem rapid o mamaliguta si papam cel mai bun pui mancat vreodata!

 

TIPS-URI

1

duce la dependenta :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

laura_n 1

03.10.2012, 12:57

Toamna07 1

03.10.2012, 14:22

babi5 1

06.10.2014, 14:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana si oua , la cuptor