Pui cu smantana si usturoi

de RuxyRux in Pui, 15 Feb 2012 | 44112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui( mai mare)
  • 350 gr smantana
  • 100 gr unt
  • 5 catei mari de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 boabe de ienibahar
  • marar
  • 3 linguri faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • o ceapa mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana si usturoi:

Se incinge untul in cratita, dar cu grija la foc mic sa nu se arda, se pune ceapa tocata si presarata cu putina sare si se lasa 4-5 minute sa se inabuse( punem si capacul) , se adauga apoi pieptul de pui taiat bucati si se amesteca usor, apoi se pune apa( 3 cani) si se lasa pana aproape este fiert. Adaugam si ienibaharul.

Intr-un vas amestecam smantana cu galbenusurile si cu faina. Curatam si usturoiul apoi il trecem prin presa si il amestecam cu compozitia de ou.

Punem totul in cratita peste pui si potrivim de gust, sare piper, eu as fi pus si putina nucsoara (dar nu am avut). Lasam pe foc inca 15 minute.

La sfarsit punem si mararul si stingem focul.

Servim cu mamaliguta sau dupa preferinta.

Eu la mancarea asta, uneori,  mai pun si  o mana buna de ciupercute....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu mascarpone şi smântână