Pui cu urechi de lemn

de Mitinita in Pui, 20 Oct 2014 | 5689 vizualizari

 

De astazi ma gasiti in casuta noua, pe cartederetete.ro si prima reteta postata este aceasta, de pui cu urechi de lemn. Acestea din urma sunt niste ciuperci folosite in bucataria chinezeasca si care trebuie hidratate inainte de a fi intrebuintate.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 1 lingura sos de soia dark sau 2 linguri sos de soia light
  • 2-3 linguri de sos iute cu usturoi (cum e sweet chili sauce)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras verde
  • 2 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri sos iute cu usturoi
  • 50 ml apa rece
  • 1 lingura amidon alimentar
  • cateva picaturi de ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu urechi de lemn:

Primul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora.

Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un bol, se amesteca 1 lingura de sos de soia dark (sau 2 de sos de soia light) si 2-3 linguri de sos de soia light. Lasam deoparte cam 10 minute.

Intre timp, curatam ceapa, ardeiul kapia si ardeiul gras, apoi le taiem in bucati de marime egala, cam de 1 – 1,5 cm. Scurgem urechile de lemn de apa si le feliem.

Punem wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat adaugam 2 linguri de ulei. Punem bucatile de pui si le prajim cam 2 minute, le scoatem si le lasam deoparte.

In acelasi wok, adaugam ceapa, o calim un minut, apoi adaugam ardeii si urechile de lemn. Lasam sa se caleasca 2 minute la foc mare (trebuie sa ramana crocanti). Adaugam bucatile de pui.

Amestecam intr-un bol apa, 2 linguri de sos de soia si amidonul, apoi le adaugam in wok. Amestecam continuu, lasam sa se ingroase, apoi luam wok-ul de pe foc.

Se serveste cu orez la aburi sau taitei chinezesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Julia_Snow 1

21.10.2014, 10:19

Iubesc mancarea asta!

Panacris 1

21.10.2014, 13:14

Super faine!

Sylvia 1

25.10.2014, 12:51

arata bestial si reteta este executata perfect bravooo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume si taitei chinezesti