Pui cu urechi de lemn

de -Miti- in Pui, 20 Oct 2014 | 2251 vizualizari

 

De astazi ma gasiti in casuta noua, pe cartederetete.ro si prima reteta postata este aceasta, de pui cu urechi de lemn. Acestea din urma sunt niste ciuperci folosite in bucataria chinezeasca si care trebuie hidratate inainte de a fi intrebuintate.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 1 lingura sos de soia dark sau 2 linguri sos de soia light
  • 2-3 linguri de sos iute cu usturoi (cum e sweet chili sauce)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras verde
  • 2 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri sos iute cu usturoi
  • 50 ml apa rece
  • 1 lingura amidon alimentar
  • cateva picaturi de ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu urechi de lemn:

Primul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora.


Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un bol, se amesteca 1 lingura de sos de soia dark (sau 2 de sos de soia light) si 2-3 linguri de sos de soia light. Lasam deoparte cam 10 minute.


Intre timp, curatam ceapa, ardeiul kapia si ardeiul gras, apoi le taiem in bucati de marime egala, cam de 1 – 1,5 cm. Scurgem urechile de lemn de apa si le feliem.


Punem wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat adaugam 2 linguri de ulei. Punem bucatile de pui si le prajim cam 2 minute, le scoatem si le lasam deoparte.


In acelasi wok, adaugam ceapa, o calim un minut, apoi adaugam ardeii si urechile de lemn. Lasam sa se caleasca 2 minute la foc mare (trebuie sa ramana crocanti). Adaugam bucatile de pui.


Amestecam intr-un bol apa, 2 linguri de sos de soia si amidonul, apoi le adaugam in wok. Amestecam continuu, lasam sa se ingroase, apoi luam wok-ul de pe foc.


Se serveste cu orez la aburi sau taitei chinezesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Julia_Snow 1

21.10.2014, 10:19

Iubesc mancarea asta!

Panacris 1

21.10.2014, 13:14

Super faine!

Sylvia 1

25.10.2014, 12:51

arata bestial si reteta este executata perfect bravooo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
piept de pui cu sos de soia si legume chinezesti