Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi

de RuxyRux in Pui, 31 Ian 2017 | 2219 vizualizari

 

Un fel de mancare exceptional de gustos...va invit sa-l probati, merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • 1 cana de faina
  • 1 cana lapte
  • sare dupa gust
  • piper daca doriti
  • 1 borcanel capere( 60 gr.)
  • zeama de la o lamaie mica
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri ulei masline
  • 150 gr. unt
  • 1 ceapa mica
  • ulei masline pentru prajit( sau vegetal)

Spanac:

  • 2 pungi de spanac congelat rondele
  • 5 catei usturoi
  • 1/2 cana de lapte
  • o lingura amidon
  • 30 gr. unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura iaurt grecesc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi:

Spanacul se prepara usor, se pune usturoiul tocat in tigaia adanca si se trage in 3 linguri de ulei de masline, timp de 30 de secunde. Se adauga spanacul congelat, se pune capacul si se lasa la foc mic timp de 6 sau 7 minute.

Se adauga laptele si se lasa sa scada inca 7 minute, se pune untul,  apoi amidonul dizolvat in trei linguri lapte, se lasa sa se ingroase, sa fiarba inca putin, se adauga iaurtul, se potriveste gustul de sare si se opreste focul.

Puiul grenoblez:

Pieptul de pui se spala, se feliaza subtire ca pentru snitele, se bate usor, se sareaza ( pipereaza daca doriti, eu nu am pus).

Se pregatesc doua vase, unul cu lapte unul cu faina, se trec feliile de piept prin lapte, apoi prin faina si se prajesc la foc mediu pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Intr-o tigaie, se pune uleiul  de masline, se adauga ceapa tocata si se tine pe foc un minut, se pun caperele, apoi zeama de lamaie si se lasa la foc mic doua minute, se pune si untul, apoi laptele, se potriveste gustul de sare si piper.

Peste pui, se pune sosul cu capere si alaturi pe farfurie, spanacul.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui grenoblez cu garnitura de spanac cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu prune
  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de primavara