Pui imbracat in bacon

de gaby_duceag in Pui, 29 Aug 2011 | 2869 vizualizari

 

O idee simpla dar grozava, preluata de pe un blog strain , (faza cu imbracatul in bacon), de la care nu pot pune sursa ca e privat.

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 2 linguri smantana grasa
  • sare
  • piper
  • 300 gr bacon fin feliat pe lung
  • rosii cherry
  • prune
  • ulei - 2 linguri
  • putin rozmarin macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui imbracat in bacon:

Spalam bine puiul.

Taiem pielea de pe piept si putin de pe pulpe, nu de tot pentru ca se cracaneaza prea mult :)))))

Ungem cu smantana puiul pe toate partile.

Il condimentam cu sare si piper si-l dam la frigider pentru cel putin 3 ore.



Feliem fin baconul

Imbracam pieptul puiului in bacon cat de uniform putem.

Daca e cazul , bagam cateva scobitori pe care le vom scoate la final.

Imbraca si pulpele.



Asezam intr-o tava hartie dpentru copt asa incat sa ajunga si pentru a acoperi puiul.



Puiul il transferam in tava.

Asezam , pe langa, prune spalate si curatate si rosii cherry.



Facem un amestec din ulei, putina sare si piper , rozmarin si boia.

Stropim carnea, prunele si rosiile.

Invelim bine tava si o introducem in cuptorul preincalzit , la 185-190 grade , pentru o ora.

Desfacem hartia si mai lasam o ora. Trebuie ca puiul sa fie bine patruns si frumos rumenit.

E GROZAV DE BUN!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui imbracat in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Pushaa 1

21.12.2013, 12:18

ce bine arata!!!

babi5 1

15.12.2014, 21:05

blue65 1

11.04.2015, 07:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui tras la tigaie cu vin si rozmarin