Pui imperial cu mirodenii

de simona72 in Pui, 7 Iun 2013 | 6664 vizualizari

 

Reteta inspirata dupa Jamie Oliver,iar el s-a inspirat din bucataria indiana. Britanicii o adora (ca si mine, de altfel).... Bucataria indiana este una din cele mai populare din Marea Britanie. Britanicii sunt atat de obsedati de aceasta mancare exotica poate datorita condimentelor folosite in bucataria indiana care lipsesc cu desavarsire in cea englezeasca.Britanicilor le place mancarea indiana asa de mult incat au instituit o saptamana nationala curry la sfarsitul lunii noiembrie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de aproximativ 2 kg
  • 3 linguri mari de iaurt grecesc
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • o bucatica de ghimbir de 2-3 cm
  • 1 ardei iute sau pasta de ardei iute
  • 1/2 lingurita de seminte de coriandru
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita amestec garam masala
  • pt garnitura (optional):
  • bulete din cartofi
  • pt sos:
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 1 lingurita patrunjel proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui imperial cu mirodenii:

Puiul se spala se curata de resturile de pene existente, se indeparteaza surplusul prea mare de grasime. Ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt pt marinata si se amesteca cu iaurtul, zeama de lamaie,ulei de masline,sare,piper,garam masala,iar semintele de coriandru si chimen se zdrobesc in mojar. Din toate acestea se face o marinata cu care se freaca puiul pe toata suprafata lui si pe interior si cit se poate si pe sub piele. Se pune puiul astfel frecat cu tot cu marinata intr-o punga si se da la frigider pt citeva ore s-au peste noapte cum am procedat eu.

Se pune puiul intr-un vas termorezistent si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 2 ore. Se mai scoate puiul din cind in cind si se stropeste cu zeama lasata, iar in ultimele 30 minute se acopera cu capac. Zeama formata si lasata cit timp puiul a stat in cuptor se strecoara,  se pune la fiert si se amesteca cu o lingurita de amidon alimentar si citeva frunze de patrunjel tocat marunt. Noi am servit puiul cu sos si bulete de cartofi(congelati), pe care i-am bagat la cuptor pt 15 minute.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

puiul intreg se tine la cuptor in functie de kg , 1 ora/kg

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui imperial cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci la cuptor