Pui in sos de smantana cu cartofi

de Sim0na in Pui, 1 Apr 2012 | 1852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 100 g smântână
  • 30 ml lapte
  • 1 lingură rasă făină
  • 50 g unt
  • 5 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 cartofi
  • boia de ardei iute
  • pătrunjel mărunţit uscat
  • oregano măcinat
  • rozmarin măcinat
  • oregano uscat
  • ulei măsline
  • 50 g unt
  • delikat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de smantana cu cartofi:


Pieptul de pui l-am spălat bine, l-am porţionat si l-am pus să se scurgă pe şervete de hârtie. Le-am sărat şi piperat, apoi le-am prăjit pe ambele părţi.


Am scos pieptul calit pe o farfurie şi am dat deoparte.


Intr-o crăticioară am pus 50 g unt şi am lăsat să se topească. Am adăugat lingura de făină şi am amestecat bine-bine să nu se formeze cocoloaşe. Am stins cu lapte dulce, apoi am adăugat smântână şi am continuat să mestec.


În sosul format am pus usturoiul pisat, apoi am potrivit de sare şi piper.


Am pus pieptul prăjit într-un vas de yena, am turnat sosul peste pui şi am băgat la cuptor, la foc potrivit ptr o oră.


Cartofii i-am curăţat, i-am condimentat cu boia, pătrunjel, oregano, rozmarin, busuioc, delikat şi ulei de măsline. I-am pus într-un vas de yena, am pus câteva bucatele de unt şi am dat vasul la cuptor cca 40 minute.


Am mancat pe nerasuflate cu paine intermediara cu seminte!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de smantana cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:21

tare bun trebuie sa fie

deyutzky 1

02.04.2012, 12:27

Sim0na 1

02.04.2012, 18:53

Multumesc fetelor ptr aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pipote de pui si inimi