Pui in sos de soia cu ierburi aromate, cartofi si ciuperci

de Ina in Pui, 26 Aug 2012 | 4097 vizualizari

 

Un meniu frecvent la masa noastra de duminica :)

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg ( fara cap si picioare )
  • 100 ml sos de soia
  • piper proaspat macinat
  • amestec de verdeturi de Provence ( de la Kotanyi )
  • sare ( doar daca este nevoie , intrucat sosul de soia este si el sarat )
  • cartofi noi
  • 500 g ciuperci
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de soia cu ierburi aromate, cartofi si ciuperci:

  ( pentru cuptorul cu halogen )  

  Curatam cartofii, ii taiem jumatati, ii spalam  si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate ( sa nu intre furculita prea usor in ei ) ii scoatem din apa si-i asezam pe gratarul mic al cuptorului cu halogen. Stropim cartofii cu sos de soia si presaram verdeturi de provence.

  Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Se lasa la scurs, apoi se stropeste din belsug cu sos de soia , pana ce carnea-si schimba culoarea-n maroniu. Se presara in interior si exterior cu putin  delikat, amestec de verdeturi de Provence  si piper proaspat macinat. Asezam puiul pe patul de cartofi , il inconjuram si de ciuperci pe care presaram in prealabil sare  si rumenim totul la 200- 220 grade Celsius, 30 minute. Intoarcem cartofii si puiul si  pornim cuptorul pentru inca 30 minute, la 200-220 grade Celsius. Grasimea scursa de la pui va rumeni frumos cartofii si ciupercile si le va da un gust deosebit . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de soia cu ierburi aromate, cartofi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

DIANA B 1

27.08.2012, 18:44

Ce bine arata hultanul asta ...
Tre' sa incerc si io sosul de soia , ca m-ati inbunit cu totii (nuj ptr ce la-m cumparat ?!?)

mirela0911 1

27.08.2012, 22:23

mmmmm ce bine arata!

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:41

bun rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui