Puiul Godina

de laura_n in Pui, 28 Feb 2016 | 2016 vizualizari

 

La fel de potrivit pentru provocarea, mi s-a parut acest pui.
Mic, mic, dar puternic si de senzatie. Dovada ca nu trebuie sa ai grade multe ca sa reusesti si sa cuceresti atatia oameni, cum a facut-o domnul Godina :)))
Povestea mai detaliata, o sa pun pe blog, insa acum, va las sa va delectati cu pozele care vorbesc muuult mai bine decat o fac eu!
 

 

INGREDIENTE

  • 2 puisori
  • 200 ml vin alb
  • un cub unt
  • 2 capatani usturoi
  • crengute cimbru
  • rozmarin
  • paprika afumata (dulce si iute)
  • ulei de masline
  • sare
  • 1 vrf. lingurita zahar brut
  • cateva ciupercute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puiul Godina:

Pregatim un vas termorezistent.


Pregatim puisorii, apoi ii asezam in vas, ii ungem cu putin unt, ii stropim cu putin ulei de masline. Ii condimentam cu sare, rozmarin, cimbru, paprika, un pic si din cea iute. Adaugam cateva crengute de cimbru.


Adaugam vinul in vas, putin apa, restul de unt si un vrf. lingurita zahar.


Taiem usturoiul la cotor, il asezam cu partea taiata in vas. Aruncam cateva ciupercute intregi.


Mai aruncam o privire sa vedem daca e totul ok, apoi il punem in cuptor, intai la foc iute, vreo 15 minute, apoi la foc mic spre mediu, timp de o ora, poate si mai bine.


Sosul de vin trebuie sa scada, sa devina gros, aromat. Stropim din cand in cand cu sos peste puisori.


Servim cu bagheta prajita pe grill si unsa cu usturoi, salata verde si stingem cu o bere.

 

TIPS-URI

1

alegeti condimente dupa bunul gust

2

folositi un pic mai multa sare, ca sa absoarba si in carnita, nu va temeti ca va iesi prea sarat, ciupercutele vor prelua din excesul de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Puiul Godina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:30

vaii ce frumos ai rumenit carnita , foarte bun

Rita Ilies 1

15.04.2016, 20:08

Pui pe ei, puișori drăgălași.

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:36

vaiii ce i-as papa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor