Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor

de - TABITA - in Pui, 14 Mar 2013 | 3416 vizualizari

 

Un pui plin de savoare ideal pentru o masa in familie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui marime medie (1,5 kg)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 lamai
  • 1-2 cm ghimbir
  • 2 cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200°C.


Se spala puiul si se strege cu un servetel.


Se taie marunt un catel de usturoi.


Se stoarce zeama de la lamai.


Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica.


Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, ghimbirul, vegeta, sare, piper, condimente.


Se condimenteaza puiul cu 2/3 din acest amestec.


Cartofii se taie cubulete.


Se taie feliute ceilalti catei de usturoi.


Intr-o tava termorezistenta se pun pun cateva linguri de ulei, putin usturoi.


Se aseaza puiul in centrul tavii.


Cartofii si usturoiul se aseaza in jurul puiului.


Se pune peste cartofi restul de 1/3 din amestec.


Se pune putina apa in tava. Deasupra se pune o folie de aluminiu.


Se da la cuptor 1h-1 1/2 h, in functie de capacitatea cuptorului, dupa care se ia folia si se mai lasa 15 minute pentru a prinde o crusta frumoasa.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai intens se lasa puiul condimentat cateva ore inainte de a se gati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Doinavar 1

14.03.2013, 19:25

Si mie mi s-a facut foame.

- TABITA - 1

14.03.2013, 19:28

Multumesc Bia

- TABITA - 1

14.03.2013, 19:34

Multumesc Doina! Il impart cu voi,ok?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci la cuptor