Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui.
Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si le-am batut cu ciocanul de snitele pentru a subtia carnea. Am folosit hartie de copt, pentru a nu rupe carnea.
Iata cum am pregatit untul aromat: am mixat untul cu usturoi pisat, patrunjel, putina coaja de lamaie, zeama de lamaie si sare. Amestecul l-am pus intr-o bucata de folie de plastic, i-am dat forma dreptunghiulara si l-am pus la congelator sa se intareasca.
Eu am pregatit untul aromat cu o zi inainte.
Pe fiecare felie de pui am asezat o jumatate din untul aromat, dupa care am rulat carnea strans.
Am dat puiul prin faina si ou succesiv, repetand operatiunea pentru a ramane o crusta rezistenta. La final am trecut carnea prin pesmet si am fixat rulourile cu scobitori, pentru a fi sigura ca nu se desprinde carnea si nu se scurge untul.
Rulourile astfel pregatite le-am pus la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana s-au rumenit usor.
Mi s-a parut foarte potrivit sa pregatesc un piure de cartofi alaturi si o salata verde.
1
untul aromat poate sa contina pe lang patrunjel si alte ierburi aromate, depinde ce anume va place mai mult;
2
eu am preferat sa pregatesc untul aromat cu o zi inainte;
3
puiul kievskaia se poate praji in ulei incins, ceea ce scurteaza si timpul de preparare, dar eu am referat varianta mai sanatoasa.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult