Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

de xana in Retete Delikat, 14 Iul 2018 | 3395 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • ½ de pui (de la tara, nestresat)
  • 2 lingurite condimente pentru pui Delikat
  • cateva boabe de piper Delikat
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • Pentru cus-cus:
  • 120 gr cus-cus
  • 120 ml apa
  • 1 ceapa mica
  • 1 bucata ardei rosu
  • 1 bucata de morcov
  • 1 catel de usturoi
  • ½ de lingurita condimente pentru pui Delikat
  • ulei de masline
  • 1 lingura margarina sau unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus:

Taiem puiul in bucati potrivite si il condimentam cu amestecul Delikat si cateva boabe de piper Delikat macinate bine, apoi il dam la frigider pentru o ora.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, prajim bucatile de pui pana se rumenesc usor, apoi le transferam intr-o tava. Adaugam usturoiul felii, 2-3 linguri de ulei de masline si vinul si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute sau pana se fragezeste carnea.

Pentru cus-cus calim ceapa, ardelul, usturoiul taiate marunt si morcovul ras impreuna cu putin ulei de masline si ½ de lingurita de condimente pentru pui Delikat. Lasam pe foc atat cat sa se inmoaie legumele.

Intr-un castron punem cele 120 gr de cus-cus peste care turnam apa fierbinte, acoperim si dam deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp adaugam margarina si legumele si amestecam bine.

Cand puiul e gata, il servim alaturi de cus-cus peste care presaram optional coriandru proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei si piept de pui