Pui la cuptor cu sos

de pity19 in Pui, 16 Aug 2014 | 6279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un pui
  • 4 rosii
  • 1 ardei verde
  • 5 linguri bulion
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 5-6 cubulete unt
  • un pahar apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu sos:

Carnea de pui : Clatim puiul in jet de apa rece ; Taiem pielita , desfacem usor puiul , dam deoparte pieptul usor cu lama cutitului , taiem pulpele intregi , aripile , spatele de pui il taiem in 4 ; Pulpele si aripile le taiem in doua ; Dam osul jos de pe piept si il taiem bucatele ; Condimentam cu sare , piper , busuioc , oregano , vegeta ; Luam o tava de cuptor si punem toata carnea in afara de piept ; Taiem cateva cuburi de unt ' margarina , punem printre carne , adaugam jumatate de cana apa si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 40 de minute ;

Sosul : Intr-o cratita adaugam o cana de apa si 4 cuburi de unt , dam la foc mediu , taiem rosiile , ardeiul  , rondele si le punem in cratita ; Pieptul de pui taiat il punem si pe el in cratita , condimentam cu sare , piper , oregano , busuioc , punem cele 5 linguri de bulion si lasam pana pieptul e gata , amestecand din cand in cand ;

Cand au trecut 40 de minute , scoatem carnea de la cuptor si o punem in cratita cu tot cu zeama ramasa de la carne ; Lasam cca 20-30 minute la foc mediu , acoperind cratita cu un capac ; Verificam carnea daca este gata ( trebuie sa fie moale ) , dam jos de pe foc si servim!

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se mai poate adauga apa atunci cand adaugam carnea din cuptor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi