Pui la cuptor si cartofi cu rozmarin

de papabundetot in Pui, 22 Mar 2014 | 2094 vizualizari

 

Dupa o saptamana grea care nu credeam ca se mai termina,a venit in sfarsit si weekendul,ceea ce inseamna ca am intrat din nou in bucatarie pentru a gati si a ma relaxa. Daca tot a venit primavara,am zis sa profit de tot ce e verde acum si sa dau si culoare farfuriilor mele :) asa ca am pregatit un pui aromat la cuptor,cartofi cu ceapa rosie si rozmarin si o salata plina de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pui:
  • 1 pui
  • sos soia,
  • coriandru boabe
  • ghimbir macinat
  • pudra de mustar,
  • turmenic
  • usturoi verde
  • Pentru cartofi:
  • 1,5 kg cartofi
  • 3 cepe rosii
  • rozmarin
  • ulei,
  • chimen macinat
  • sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita harissa praf
  • Pentru salata:
  • nasturel
  • ridichi,rosii,
  • castravete
  • salata verde creata,
  • leurda
  • ulei de rapita otet de mere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor si cartofi cu rozmarin:

Puiul:Am transat puiul si apoi l-am pus la marinat in sos soia,turmenic,ghimbir macinat,coriandru,pudra de mustar,si usturoi verde tocat si l-am lasat asa cam o ora,pentru ca toate aromele sa patrunda bine carnea.Dupa ce s-a marinat carnea,am luat o tava yena am pus in ea putin ulei,am asezat apoi carnea de pui ,am turnat o canuta de apa si am dat tava la cuptor pentru 1 h 20 min pana cand carnea s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.


Cartofii: Am spalat si curatat cartofii,apoi i-am taiat in cuburi mari,i-am pus intr-o tava in care am pus putin ulei,am taiat cepele solzisori si le-am pus peste cartofi,am adaugat condimentele,am amestecat bine si la urma am pus cateva fire de rozmarin.Am pus o folie de aluminiu peste tava si am dat-o la cuptor pana cand cartofii s-au inmuiat.Am luat apoi folia si i-am mai lasat 10 min ca sa prinda o crusta frumoasa.


Salata:Am spalat bine verdeturile si le-am uscat,le-am taiat (castravetii,rosiile) si le-am pus intr-un castron,am asezonat apoi salata cu sare,ulei si otet si am servit-o alaturi de puiul delicios la cuptor.


Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor si cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Micutza Luana 1

22.03.2014, 20:57

Valclaudia 1

22.03.2014, 21:00

ce bunatate!

tanyapatap 1

23.03.2014, 13:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba taraneasca de purcel
  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Corndog

ieri la 21:24

Sparanghel cu bacon și cartofi wedges

de Meea 4

ieri la 18:50

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui cu galuste