Pui la rotisor, cu cartofi, ciuperci si usturoi

de vasimur in Pui, 28 Ian 2018 | 4407 vizualizari

 

 
Este foarte gustos, dietetic și poate constitui o masă excelentă cu diverse ocazii speciale!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1,5-1,7 kg (eu am avut un pui de 1,7 kg)
  • 4-5 cartofi mari (cca 650-700 g)
  • 450-500 g ciuperci champignon
  • 1 căpățână de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce
  • mixt de condimente Hot&Spicy
  • mixt ierburi aromate (din cămara proprie)
  • oțet balsamic
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la rotisor, cu cartofi, ciuperci si usturoi:

Pregătire pui:

Spălăm bine puiul și-l condimentăm cu de toate, inclusiv în interior. Punem puiul într-un vas, punem o frunză de dafin și o parte din usturoi, zdrobit precum și câteva picături de oțet balsamic. Turnăm apă cât să-l cuprindă și punem ceva greu deasupra, ca să-l țină în baiț. Lăsăm la marinat, la rece, câteva ore (eu îl las de seara, până a doua zi, când îl prepar) pentru a-și lua din aroma condimentelor. După ce s-a marinat, îl scurgem de apă și-l fixăm bine pe țepușa specială pentru rotisat (ca să nu se miște aiurea), îl ungem cu puțin ulei (ca să formeze o crustă frumos rumenită iar pe interior carnea să rămână suculentă) și-l condimentăm după gust. Punem țepușa, astfel pregătită, în cuptorul preîncălzit și lăsăm puiul la prăjit cca 2 ore, la foc mic, pentru ca să se rumenească uniform, pe toate părțile. Dedesupt am pus o tavă cu puțină apă, în care să se adune grăsimea pe care o lasă puiul, pe măsură ce se rumenește. Trebuie să avem răbdare ca să iasă cât mai rumen, dar moale pe interior.Când este gata, scoatem puiul pe un platou, la răcit.

Pregătire garnitură, cartofi cu ciuperci și usturoi:

Am curățat cartofii, i-am spălat bine și i-am tăiat bucăți mai mari. Am spalat și ciupercile, le-am tăiat în jumătăți, după ce am îndepărtat cozile. Am pus la scurs atât cartofii cât și ciupercile, după care am răsturnat cartofii pe un prosop de bucătărie și i-am tamponat bine (capătă o crustă aurie și frumoasă, la prăjit dacă nu sunt uzi!). Amestecăm cartofii cu ciupercile (punem și codițele de la ciuperci), usturoiul tăiat felii subțiri, puțin ulei și condimentăm, după gust. Punem în tava în care s-a adunat grăsimea de la puiul rotisat și dăm la cuptor cca 30-45 minute. Amestecăm, ca să se rumenească pe toate părțile. Când sunt gata îi punem pe platou, în jurul puiului rotisat. Garnitura pregătită, este pentru 6 porții. Cantitățile se multiplică în funcție de câte porții se dorește.

Puiul se servește cald. Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Dacă vă place, puteți rumeni mai mult puiul.

2

Folosiți ce condimente vă place și puiul va fi pe gustul dumneavoastră.

3

Scurgeți bine ciupercile și cartofii și tamponați-i în prosoape de bucătărie, dacă vreți să se rumenească mai frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la rotisor, cu cartofi, ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ciuperci si pui la cuptor