Pui pe sticla cu mujdei de usturoi

de Ina in Pui, 13 Apr 2010 | 3593 vizualizari

 

Mmmmmmm...!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  •  un pui potrivit
  • ulei
  • delikat
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • o capatana de usturoi
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla cu mujdei de usturoi:

Se spala puiul bine , se unge cu ulei in interior si exterior, apoi se pudreaza cu delikat, piper, boia dulce.

Se ia o sticla de 0,5 litri ( de bere, cu gatul scurt, ca sa intre in cuptor) si se baga in fundul puiului, scotandu-se pe la gat. Sticla se umple cu apa. Se aseaza puiul in picioare pe o tava ( practic se sprijina tot pe fundul sticlei) si se pune la cuptor cca. o ora, pana se rumeneste bine.

Cand s-a rumenit se scoate sticla cu grija sa nu te frigi si se pune puiul pe un platou, de unde fiecare-si rupe ce parte doreste.

Se serveste cald, cu mujdei facut dintr-o capatana de usturoi pisat , peste care se toarna o ceasca cu apa clocotita in care am pus putin delikat.

S-aveti pofta si-un pahar de vin alaturi!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pui pe sticla cu mujdei de usturoi-0
Pui pe sticla cu mujdei de usturoi-1
Pui pe sticla cu mujdei de usturoi-2
Pui pe sticla cu mujdei de usturoi-3
Pui pe sticla cu mujdei de usturoi-4

COMENTARII (18)

rivka

rivka 1

14.04.2010, 20:39

da delicios , usturoiul face toata treaba acolo la sfarsit

Ina

Ina 1

28.04.2010, 22:05

mamaa, ce neserioasa sunt! Nici n-am mai trecut pe aici, sa va multumesc de aprecieri

Ina

Ina 1

28.04.2010, 22:06

O iau ca la Oscar: multumesc rocsi, Silvi0ara, carla, mena, izulika, Nicolae, madi, rivka.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!