Piept de pui cu ciuperci si smantana

de Ksenya in Pui, 1 Apr 2020 | 792 vizualizari

 

O reteta rapida si buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ciuperci spalate si taiate grosier
  • 700 g piept de pui
  • 4 linguri smantana grasa
  • 2 linguri faina
  • 4 lingiri ulei
  • 20 grame unt
  • o cana lapte
  • 2 liguri parmezan ras
  • sare dupa gust
  • piper alb dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci si smantana:

Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute.


In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la inbusit sub capac la foc mic, timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.


Adaugam ciupercile peste carne, amestecam si lasam 2 minute.


Desfacem faina in lapte, o trecem prin sita ,pentru a evita cocoloasele formate, adaugam smantana, amestecam si turnam compozitia peste ciuperci si pui.


Amestecam si lasam la foc mic 6-8 minute, daca e nevoie sa ajungeti la consistenta dorita, mai adaugati lapte cald sau apa.


Potriiti de sare si piper.


La sfarsit adaugati parmezanul ras si serviti cald ornat cu usturoi verde sau marar.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Alegeti ciupercile mai mici daca aveti posibilitatea sa alegeti

2

Puteti adauga si o lingurita de parika

3

Fierbeti preparatul la foc mic pentru a evita prinderea sosului de fond.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

05.04.2020, 09:09

dantes 1

05.04.2020, 09:55

Bun!

Ksenya 1

06.04.2020, 08:45

Multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Croque Madame/Croque Monsieur
  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:22

Tort racoros cu capsuni

de VI 1

ieri la 09:20

Salau si stiuca la cuptor

pe 01.06 la 20:56

Miel cu usturoi si otet balsamic

pe 01.06 la 20:30

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

pe 31.05 la 22:49

RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman