Piept de pui cu ciuperci si smantana

de Ksenya in Pui, 1 Apr 2020 | 1466 vizualizari

 

O reteta rapida si buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ciuperci spalate si taiate grosier
  • 700 g piept de pui
  • 4 linguri smantana grasa
  • 2 linguri faina
  • 4 lingiri ulei
  • 20 grame unt
  • o cana lapte
  • 2 liguri parmezan ras
  • sare dupa gust
  • piper alb dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci si smantana:

Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute.


In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la inbusit sub capac la foc mic, timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.


Adaugam ciupercile peste carne, amestecam si lasam 2 minute.


Desfacem faina in lapte, o trecem prin sita ,pentru a evita cocoloasele formate, adaugam smantana, amestecam si turnam compozitia peste ciuperci si pui.


Amestecam si lasam la foc mic 6-8 minute, daca e nevoie sa ajungeti la consistenta dorita, mai adaugati lapte cald sau apa.


Potriiti de sare si piper.


La sfarsit adaugati parmezanul ras si serviti cald ornat cu usturoi verde sau marar.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Alegeti ciupercile mai mici daca aveti posibilitatea sa alegeti

2

Puteti adauga si o lingurita de parika

3

Fierbeti preparatul la foc mic pentru a evita prinderea sosului de fond.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

05.04.2020, 09:09

dantes 1

05.04.2020, 09:55

Bun!

Ksenya 1

06.04.2020, 08:45

Multumesc frumos

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert flori dulci cu gem
  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ciuperci