Pui pe sticla la cuptor

de reisnaor_2006 in Pui, 17 Feb 2015 | 7117 vizualizari

 

Sotul meu m-a tot batut la cap sa-i fac pui pe sticla,am spus sa incerc si l-am preparat dupa reteta lui Horia Virlan.A iesit foarte bun,delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1-1,200 kg
  • 2 lg de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • boia dulce
  • boia iute
  • 1-2 lingurite delicat
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 1 lg de apa
  • 1 sticla de bere de 0,750 cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla la cuptor:

Puiul l-am spalat in interior si in exterior si l-am uns cu marinata preparata din ingrediente.


Intr-un bol se amesteca usturoiul pisat , boia dulce si iute, rozmarinul, delikatul,sarea si piperul.Se adauga uleiul de masline si apa, se amesteca pana se obtine consistenta unei paste cu care se unge puiul si se lasa la marinat in frigider aproximativ 1 ora.


Dupa ce l-am lasat la marinat am crestat pipeptul de pui cu cutitul si am mai adaugat usturoi taiat.Am umplut o sticla de bere cu apa si am introdus puiul pe ea.


Sticla am asezat-o in tava cuptorului (pe care l-am incalzit inainte) in care am pus o cana de apa, usturoi, cartofi curatati si taiati pe care i-am sarat si piperat. Am pus tava in cuptor la 220 de grade ptr 1 ora. Din cand in cand am stropit puiul cu zeama din tava.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu cartofi natur si salata sau simplu asezonat cu un sos de smantana cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

17.02.2015, 14:03

Imi lasa gura apa

geoline 1

17.02.2015, 15:50

ce apetisant arata...

Teo 1

17.02.2015, 22:22

Ce grozavieee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticlă, varianta 2 ;)