Pui pe sticlă, varianta 2 ;)

de Panacris in Pui, 14 Mai 2014 | 8794 vizualizari

 

Din nou pui pe sticlă, dar altfel condimentat ;) O variantă îmbunătățită ;) super aromată și apreciată;) Vor urma și alte variante, desigur :D

 

INGREDIENTE

  • pui grill 1 bucată de cca. 2700 g,
  • ulei de măsline,
  • sare aromată cu cimbru,
  • boia de ardei dulce,
  • condimente garam masala ( piper alb, roșu, verde, negru, coriandru, chimen, usturoi, enibahar, sarede mare,ghimbir, cuișoare, scorțioșoară, dafin, în proporții egale:D ;),
  • mere golden 2 bucați,
  • cartofi noi cca. 2000 g,
  • fenicul 2 rădăcini,
  • sticlă goală de bere 1 bucată.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticlă, varianta 2 ;):

Puiul se curăță se spală apoi se tamponează cu un prosop de hârtie. Apoi se ”masează” pe dinafară și interior cu ulei de măsline, se asezonează de sare aromată cu cimbru, boia de ardei dulce, condimente garam masala.


Între timp sticla de bere se umple cu apă, apoi și se înfige puiul pe ea. Puiul pe sticlă se pune într-o tavă termorezistentă, unde se adaugă puțină apă, pentru ruperea termică, adică să nu se spargă sticla. Apoi se pune la gătit, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 200 grade.


Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată. Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate consuma.


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

De data asta, cam la jumătatea timpului de coacere, am adăugat în tavă, în zeama lăsată de pui, cartofi noi, fenicul și mere, bineînțeles asezonate cu condimente garam masala;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticlă, varianta 2 ;)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Satisfyyourcravings 1

15.05.2014, 16:19

Imi place ca mereu gasesti ceva nou de adaugat, de incercat diverse variante.

Panacris 1

15.05.2014, 18:38

Adriana Inventivitate și inovație, cum spunea Chef Cristi, în interviul Bucătărașilor Dintr-o mâncare banală, poți creea oricând ceva doesebit

Pushaa 1

23.05.2014, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla