Pui picant cu morcovi

de yafa in Pui, 19 Aug 2010 | 1952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5g de pasta de ardei iute
  • coriandru in pudra, paprica, curcuma,sare, piper
  • 15g de bulion
  • 150ml de smantana lichida( eu am folosit de soia)
  • 1l+400ml de supa de pui
  • 1 ceapa
  • 10-12 catei de usturoi
  • 2+3 linguri de ulei de masline
  • 6 morcovi mari
  • 1 pui de 800g-1kg
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant cu morcovi:

Amestecam pasta de ardei cu coriandru, paprica, curcuma, piperul. Adaugam bulionul si smantana lichida, amestecam bine pana devine un sos gros si omogen.


Intr-o craticioara asezam 2 linguri de ulei, ceapa taiata grosolan si cateii de usturoi maruntiti. Dam totul pe foc. Taiam si spalam puiul in bucati, il uscam cu hartie de menaj si il asezam in craticioara pana prinde culoare.


Punem o lingurita din sosul de mai sus si amestecam , lasam inca pe foc cam 5 minute avand grija sa nu se prinda.


Varsam deasupra supa de pui si restul de sos, amestecam cu lingura sa adunam toate sucurile si acoperim. Verificam asezonarea. Lasam la fiert pana cand sosul este scazut si carnea fiarta.


Morcovii se curata si se taie rondele. Se fierb in 400ml de supa de pui cu cele 3 linguri de masline si sare pana cand tot lichidul este evaporat.


Servim impreuna cu garnitura de cuscus.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

yafa 1

23.08.2010, 23:21

Multumesc mult Silvia, se pare ca si tu iubesti cuscus- ul ca si mine. Mereu mi se leaga de mana.

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 23:00

foarte bun

yafa 1

25.08.2012, 01:02

Multumesc mult Oana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi si aripioare "usturoiate"