Pui picant cu morcovi

de yafa in Pui, 19 Aug 2010 | 1541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5g de pasta de ardei iute
  • coriandru in pudra, paprica, curcuma,sare, piper
  • 15g de bulion
  • 150ml de smantana lichida( eu am folosit de soia)
  • 1l+400ml de supa de pui
  • 1 ceapa
  • 10-12 catei de usturoi
  • 2+3 linguri de ulei de masline
  • 6 morcovi mari
  • 1 pui de 800g-1kg
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant cu morcovi:

Amestecam pasta de ardei cu coriandru, paprica, curcuma, piperul. Adaugam bulionul si smantana lichida, amestecam bine pana devine un sos gros si omogen.

Intr-o craticioara asezam 2 linguri de ulei, ceapa taiata grosolan si cateii de usturoi maruntiti. Dam totul pe foc. Taiam si spalam puiul in bucati, il uscam cu hartie de menaj si il asezam in craticioara pana prinde culoare.

Punem o lingurita din sosul de mai sus si amestecam , lasam inca pe foc cam 5 minute avand grija sa nu se prinda.

Varsam deasupra supa de pui si restul de sos, amestecam cu lingura sa adunam toate sucurile si acoperim. Verificam asezonarea. Lasam la fiert pana cand sosul este scazut si carnea fiarta.

Morcovii se curata si se taie rondele. Se fierb in 400ml de supa de pui cu cele 3 linguri de masline si sare pana cand tot lichidul este evaporat.

Servim impreuna cu garnitura de cuscus.

Pofta buna!

 

 

COMENTARII (18)

yafa

yafa 1

23.08.2010, 23:21

Multumesc mult Silvia, se pare ca si tu iubesti cuscus- ul ca si mine. Mereu mi se leaga de mana.

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 23:00

foarte bun

yafa

yafa 1

25.08.2012, 01:02

Multumesc mult Oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!