Pui rumenit - marinat cu rozmarin

de Toamna07 in Pui, 26 Feb 2013 | 988 vizualizari

 

Pentru inceput, va doresc sa aveti parte de o saptamana spornica, senina si, poate,daca aveti timp sa va rasfatati cu savoarea maxima a rozmarinului din acest preparat usor.
Rozmarinul da un gust aparte preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vita sau vanat,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri si prajituri.
Nu uitati ca infuzia sau maceratul de rozmarin in vin au efect tonic asupra organismului,optimizeaza digestia si, favorizand transpiratia,ajuta la eliminarea toxinelor.:)

 

INGREDIENTE

  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • ghimbir ras
  • rozmarin uscat
  • fulgi de chilli,sare si piper
  • un pui portionat
  • un pahar de vin alb

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui rumenit - marinat cu rozmarin:

Mod de preparare:



Zdrobiti 5 catei de usturoi si amestecati-i cu putin ulei de masline,o lingurita de ghimbir proaspat ras,10-15 g rozmarin uscat sau proaspat,cativa fulgi de chilli,sare si piper.

Puneti la marinat in frigider in acest amestec un pui portionat.


Dupa 1-2 ore scoateti bucatile de carne si puneti-le intr-o tigaie mare,adanca, in putin ulei la rumenit. Intoarcem puiul pe toate partile si apoi turnam peste el un pahar cu vin alb,acoperim si lasam la foc mic pana ce se evapora vinul.

Tinem tigaia pe foc,fara capac,pana ce se rumenesc bine bucatile de carne.



Exceptional.



Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui rumenit - marinat cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

26.02.2013, 17:10

place

Rocsi 1

26.02.2013, 20:59

Gustos pui!

Toamna07 1

27.02.2013, 16:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe de pui cu verdeaţă multă în foi de viţă