Pui Tandoori

de Catalina L in Pui, 15 Iun 2016 | 4328 vizualizari

 

Astazi calatorim in India cu o reteta originala gasita pe blogul lui Sanjee  bollywoodkitchen.com.
Pudra de Tandoori este un amestec de condimente : amchur, chimen, coriandru, cuisoare, curcuma, ghimbir pudra, macis, paprika dulce Spania, scortisoara, ardei iute, sare.
Daca va place picant respectati reteta, daca nu diminuati cantitatea de pudra Tandoori.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui -550 g
  • 250 g filet muschiulet de pui
  • 2 iaurturi natur (200 g)
  • 1/2 lime (lamaie verde)
  • 1 lingura pudra de curcuma
  • 2 linguri pudra de Tandoori (atentie este foarte picanta!)
  • 1 lingura ulei
  • 1 cm de ghimbir
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tandoori:

Se prepară marinata:

Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt.

Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul.

Taiati pulpele de pui in 2 sau 4. Puneti puiul la marinat in sosul pregatit. Amestecaţi bine astfel încât carnea de pui să fie bine acoperită.

Lasati minimum 3 ore în frigider. Carnea va absorbi iaurtul și va deveni frageda si moale.

Se încălzește cuptorul la 220 ° C.

Puneți carnea de pui într-un vas la cuptor timp de 30 de minute. Intoarceti carnea din cand in cand.

Am scos muschiuletul de pui inainte si am lasat pulpele inca 10 minute.

Se serveste fierbinte cu orez. 

 

TIPS-URI

1

Vara o puteti gati la gratar, va fi chiar mai delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tandoori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Tandoori