Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz

de epurasha2bb in Pui, 14 Ian 2013 | 2330 vizualizari

 

usor si seducator

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura aceasta de pui avem nevoie de cateva bucati de pui,
  • un praf de curry,
  • aproximativ 50 ml Tequila,
  • sare,
  • rasnita Kotanyi ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata,
  • rasnita Kotanyi piper cu lamaie,
  • aproximativ 1 kg cartofi galbeni,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 fir de praz,
  • 2 linguri de unt moale,
  • 2 linguri de lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz:


Se spala bine carnea, se toarna peste ea Tequila si condimentele si se lasa acoperit la rece 2 ore.Se scoate si se freaca cu ulei si unt, se mai da un rand de condimente, curry si rasnite si apoi se pune la sfarait intr-o tigaie de teflon gros incinsa cu putin ulei.Se lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Se scoate si se aseaza intr-o tava incapatoare in care am pus si o ceasca de apa si cartofii feliati de jur imprejur.Cartofii se pot taia cu forme de floare. Din 2 cartofi dati pe razatoarea mica impreuna cu usturoiul se face o paturica peste carne. Se da la cuptorul incalzit la mediu cam o jumatate de ora.

Intre timp facem crema de praz.Punem la fiert o oala cu apa si deasupra un capac cu gauri sau o strecuratoare mare. Pe aceasta asezam rondelele de praz spalat si curatat.Lasam asa pana se inmoaie si apoi il mixam intr-un blender impreuna cu 2 linguri de unt, putina sare si piper negru, 1 catel de usturoi, 2 linguri de lapte.Crema se va servi turnata peste friptura alaturi de cartofi si patrunjel verde.

Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (12)

antohya 1

15.01.2013, 18:38

cit de bine arata

Sim0na 1

16.01.2013, 12:49

tare bun trebuie sa fie..

epurasha2bb 1

16.01.2013, 20:25

multumesc! va pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06