Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz

de epurasha2bb in Pui, 14 Ian 2013 | 2378 vizualizari

 

usor si seducator

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura aceasta de pui avem nevoie de cateva bucati de pui,
  • un praf de curry,
  • aproximativ 50 ml Tequila,
  • sare,
  • rasnita Kotanyi ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata,
  • rasnita Kotanyi piper cu lamaie,
  • aproximativ 1 kg cartofi galbeni,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 fir de praz,
  • 2 linguri de unt moale,
  • 2 linguri de lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz:


Se spala bine carnea, se toarna peste ea Tequila si condimentele si se lasa acoperit la rece 2 ore.Se scoate si se freaca cu ulei si unt, se mai da un rand de condimente, curry si rasnite si apoi se pune la sfarait intr-o tigaie de teflon gros incinsa cu putin ulei.Se lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Se scoate si se aseaza intr-o tava incapatoare in care am pus si o ceasca de apa si cartofii feliati de jur imprejur.Cartofii se pot taia cu forme de floare. Din 2 cartofi dati pe razatoarea mica impreuna cu usturoiul se face o paturica peste carne. Se da la cuptorul incalzit la mediu cam o jumatate de ora.

Intre timp facem crema de praz.Punem la fiert o oala cu apa si deasupra un capac cu gauri sau o strecuratoare mare. Pe aceasta asezam rondelele de praz spalat si curatat.Lasam asa pana se inmoaie si apoi il mixam intr-un blender impreuna cu 2 linguri de unt, putina sare si piper negru, 1 catel de usturoi, 2 linguri de lapte.Crema se va servi turnata peste friptura alaturi de cartofi si patrunjel verde.

Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

antohya 1

15.01.2013, 18:38

cit de bine arata

Sim0na 1

16.01.2013, 12:49

tare bun trebuie sa fie..

epurasha2bb 1

16.01.2013, 20:25

multumesc! va pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si sos bechamel