Pui Teriyaki

de Mitinita in Pui, 5 Iun 2011 | 11350 vizualizari

 

Una dintre retetele noastre favorite pe care o facem destul de des,e mereu pe lista de cerinte a sotului meu si maruntelele isi ling si ele degetelele la sfarsit. Ingredientele sunt accesibile acuma, neaparat sa o incercati ca nu o sa va para rau. Sa nu inlocuiti mierea,ea e secretul acestei retete.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pulpe de pui
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras sau pudra
  • 1/3 cana de sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • 2 catei de usturoi,pisati
  • 1 lingura de ceapa,taiata foarte marunt
  • 1/2 cana de apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Teriyaki:

 

Se amesteca toate ingredientele pentru sos.

Se curata pulpele de pui si se adauga in sos, se pun intr-o punga sau intr-o cutie inchisa ermetic.

Prefer pungile fiindca din cand in cand mai trebuie intoarsa,ca sa patrunda sosul peste tot.

Se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi se puna in tava si se coace la cuptor cam 1 ora. Din cand in cand se pune din sos pe deasupra. 

E excelent si la gratar!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Teriyaki" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

lia maria 1

06.06.2011, 08:59

multumim Adina eu sigur am sa incerc reteta

MotanLaOale 1

06.06.2011, 09:30

Miha 1

06.06.2011, 10:11

Ia sa fac si eu... ca prea usor se face. Si eu is in una din zilele acelea. Cu lene, adica.

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu cartofi la cuptor