Pui Thai cu curry si lapte de cocos

de Oana in Pui, 21 Feb 2010 | 20358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • o lingura cu ghimbir ras
  • o lingura cu usturoi ras
  • 2-3 linguri ulei
  • o lingura pasta de curry verde
  • o lingurita pasta de curry rosu
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 lingurita amidon
  • un praf de sare
  • orez thai pentru garnitura
  • sos de soia pentru orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Thai cu curry si lapte de cocos:

Se pune o oala cu apa la fiert, cam 2 l, cu putina sare. Cand clocoteste se adauga 2 pungute cu orez thai si se lasa la fiert 16 minute.

Puiul se taie cuburi maricele, se spala si se scurge bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga ghimbirul si usturoiul si se lasa cateva secunde. Se adauga puiul, se amesteca bine. Puiul isi va lasa apa, se intoarce pe toate partile si se lasa la rumenit, pana scade apa. Se adauga pasta de curry rosie si verde, plus putina apa, se amesteca bine si se mai lasa 2 minute sa se imbine aromele. Se adauga apoi laptele de cocos si se lasa sa fiarba iar 2 minute. Se gusta si se potriveste de sare. Amidonul se dizolva in 2 linguri de apa rece si se toarna in tigaie. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se opreste focul.

Se scurge orezul si se scoate din pungute si se serveste alaturi de puiul cu sos curry. Se adauga sos de soia dupa gust, peste orezul fiert.

TIPS-URI

1

Pasta de curry rosie este picanta, iar cea verde nu. Se gasesc impreuna cu laptele de cocos la MegaImage.

2

Se poate adauga mai multa pasta de curry rosie, daca vreti sa fie mai picanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Thai cu curry si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Oana 1

22.02.2010, 17:21

Nu, Madi, deloc! zici ca e cu smantana sau cu lapte normal...eu nu l-am gustat gol, din cutie

adry88 1

09.05.2011, 15:39

Mitinita 1

14.08.2012, 20:05

n-am combinat curry rosu cu verde,dar imi place cum ti-a iesit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui sub capac de paine