Pui umplut cu ceapa si mazare

de CookieMonster in Pui, 30 Apr 2013 | 1265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 cepe medii
  • 2- 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienihibar
  • piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de boia de ardei picant
  • 2 catei de usturoi taiati felii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ceapa si mazare:

1.Puiul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de pui (http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-45527.html) cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul).


2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat puiul se umple in cavitatea lasata intre osul pieptului si piele cu ceapa calita impreuna cu mazarea timp de 10 minute.


3. Odata umplut puiul se da la cuptorul preincalzit la 150 C timp de 2 ore impreuna cu marinata. In prima jumatate de ora tava se acopera ca o folie de aluminiu. Se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava si in ultimile 20 de minute il ungem usor cu putin ulei de masline.


Va rezulta un pui foarte fraged, carnea se va desprinde de pe oase, iar umplutura...un deliciu!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ceapa si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Anett 1

30.04.2013, 21:42

foarte delicios trebuie sa fie!

merisor 1

30.04.2013, 23:40

Moaaa, cum arata!

CookieMonster 1

01.05.2013, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez