Pui umplut cu orez si legume

de Ina in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2012 | 16965 vizualizari

 

Delicios!

 

INGREDIENTE

  • un pui grill
  • 3/4 cana cu  orez
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • un borcan cu ciuperci 
  • amestec mexican 
  • legume congelate ( brocoli, morcov, conopida, fasole )
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • sos de soia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu orez si legume:

  Dezosam puiulcu grija, incepand de la piept, mergand cu lama cutitului cat mai aproape de os. Raman dezosate doar pulpele inferioare ( zona ciocanelelor ) si aripile. Eu am ratat operatiunea si l-am dezosat pe spate :))) astfel ca a aratat mai ciudat :D .  Bucatile de carne curatate de pe oase  sau desprinde din zona pieptului se vor toca marunt.

  Curatam si tocam ceapa si morcovul , apoi le calim in 3-4 linguri cu ulei. Adaugam orezul spalat 2-3 ape si bine scurs, impreuna cu 2 cani de apa, bucatile de carne, ciupercile spalate  si cca doua maini bune din amestecul de legume mexicane. Fierbem la foc mic pana se absoarbe toata apa, mestecand cu grija din cand in cand. Potrivim de sare si piper. 

  Stropim puiul cu sos de soia. Amestecul de orez, carne si legume  il vom aseza cu grija in interiorul puiului dezosat , aducand marginile inspre centru ci legandu-le sau cusandu-le, pentru a evita pierderea umpluturii in timpul coacereii. Ungem puiul  cu ulei si-l presaram cu boia dulce de ardei , sare si piper. 

  Asezam intr-o tava neunsa cu ulei legume feliate ( am folosit legume congelate ), peste care am pus puiul umplut si am bagat totul in cuptorul cu halogen, legumele preparandu-se astfel in grasimea scursa din pui.  Lasam in cuptor cca 20-30 minute pe ambele parti, la 180 -200 grade. Perioada de frigere variaza in functie de cat  de gros lasam stratul de carne care adera de pielea puiului. 

 

TIPS-URI

1

Incercati sa lasati cat mai putina carne pe stratul de piele, astfel umplutura va intra in cantitate mai mare. Eu am lasat cam multa carne in zona pieptului , astfel ca stratul umplutura nu prea se vede... :"> 

2

In cuptor de aragaz nu e nevoie sa intoarcem puiul la jumatatea perioadei de coacere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficat si ceapa la cuptor