Pui Valdostana

de Rocsi in Pui, 11 Mar 2016 | 3582 vizualizari

 

Omul cat traieste invata si experimenteaza din toate punctele de vedere. Mie imi place sa fac experimente culinare, mai ales dupa ce mananc ceva la vreun restaurant. Asa si cu aceasta reteta, o servisem intr-o seara cand am facut o iesire, mi-a placut doar ca avea prea mult sos pentru gustul meu, prea multa smantana. Am memorat cum arata si am pus in practica acasa. Este o adevarata nebunie! Acum carcotasii o sa zica ca exista o reteta originala, ca asta e nu stiu cum, dar va rog sa pastrati astfel de comentarii pentru voi, sa faca cine stie cea mai originala reteta la el acasa si cui ii place reteta mea, il invit sa o incerce!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 3 jumatati piept de pui fara os
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru sos:
  • 2 lunguri ulei
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 250 gr smantana de tara
  • 6 felii de sunca (eu am folosit gen Praga)
  • 6 felii de cascaval
  • 3 crengute patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Valdostana:

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele.

Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe lungime.

Intr-un bol amestescam uleiul cu sare, piper, busuioc uscat, boia de ardei dulce.

Punem bucatile de carne in acest amestec, le invartim bine pe toate partile.

Il acoperim si il dam la frigider pentru o ora.

Sosul:

Spalam ciupercile si le scurgem.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem catelul de usturoi curatat si taiat pe jumatate.

Dupa 1 minut, scoatem usturoiul, punem ciupercile.

La innabusim 1-2 minute, turnam jumatate de cana cu apa, presaram sare si piper.

Lasam sa scada la foc potrivit, pana mai ramane putin lichid.

Dam focul la mic, punem smantana, amestecam si mai dam 4-5 clocote.

Luam tigaia deoparte.

Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei, rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou.


Intr-un vas de ceramica, turnam sosul de ciuperci, iar deasupra asezam bucatile de pui.


Peste pui, punem cate o felie de sunca si una de cascaval. Puteti pune mozzarella in loc de cascaval.

Dam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, doar cat sa se topeasca cascavalul.


Scoatem din cuptor cand este gata, presaram patrunjel verde tocat deasupra si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Valdostana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

11.03.2016, 21:07

Multumesc Mirela draga

Panacris 1

08.08.2017, 21:32

Rocsi 1

09.08.2017, 20:14

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui Valdostana